AmsterdamOpdracht in aflevering 2

Een grote vlakte stelt Amsterdam voor en de kandidaten gaan in tweetallen te paard op zoek naar diverse bezienswaardigheden. Daar vinden ze geld, dat ze moeten verzamelen. Eén iemand coördineert alles met een kaart van de stad.

Karel heeft een bijzondere opdracht voor iemand die alles weet van Amsterdam. Karel begint met enkele vragen over de stad, om te bepalen wie het meeste weet. Elke vraag heeft één goed en één fout antwoord en wie fout gokt, valt af. Frederique blijft als laatste over en moet de groep even verlaten.

De overige kandidaten maken duo’s om de opdracht uit te voeren. Toine kiest voor Peggy, Chris voor Mary-Lou en Richard voor Milouska. De groep moet zich verbeelden dat het Argentijnse terrein de stad Amsterdam voorstelt. Voor elk team ligt op vier plekken geld te wachten bij een bordje met een bekende Amsterdamse plek. Elk team mag alleen z’n eigen geld ophalen.

Dat geld moeten ze te paard verzamelen en afgeven bij de Nederlandsche bank, waarna ze naar Frederique moeten komen. Frederique heeft een kaart van Amsterdam met alle plaatsen waar geld gevonden kan worden. Via walkie-talkies kan ze instructies geven, maar helaas kan zij geen kaart lezen.

Deze opdracht gaat wat minder goed. Frederique heeft moeite met de kaart. Mary-Lou raakt haar teamgenoot Chris kwijt. Richard en Milouska krijgen stevig ruzie over hun aanpak en vinden een bordje waar het geld al is weggehaald. Alleen Peggy en Toine lijken goed bezig te zijn. Uiteindelijk is de groep maar net op tijd terug bij Frederique en er is €1750 verdiend waardoor de pot op €9750 komt te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden