KennismakingOpdracht in aflevering 1

De kandidaten moeten elkaar in heel weinig tijd zo goed mogelijk leren kennen. Ze krijgen daarna vijf vragen; Hoe meer goede antwoorden, hoe beter ze die nacht zullen slapen en hoe meer ze verdienen.

De kandidaten moeten elkaar in heel weinig tijd zo goed mogelijk leren kennen. Niemand weet wat er straks zal worden gevraagd, dus elk feitje kan van belang zijn. In duo’s interviewen de kandidaten elkaar, zodat ze zoveel mogelijk te weten komen. Intussen proberen ze ook vast in te schatten, wie de mol zou kunnen zijn.

Dan neemt Karel de kandidaten mee de bus in naar een volgende locatie. Ze krijgen vijf vragen en hoe beter ze die beantwoorden, hoe beter ze die nacht zullen slapen. Vijf vragen, vijf goede antwoorden betekent een vijf-sterren-hotel. Eén vraag goed betekent met z’n allen op een slaapzaal in een jeugdherberg. Verder is elke vraag €1000 waard.

De eerste vraag is voor Milouska. Zij moet bepalen, wie van de heren weet, wat haar favoriete combinatie van dranken is. Ze kiest Geert en die noemt bier met wodka, maar het had bier met whiskey moeten zijn.

Chris moet een dame uitkiezen die kan vertellen, vanaf welke leeftijd hij rookt. Hij zet in op Peggy en die noemt z’n vijftiende, wat het juiste antwoord is. Ze verdient daarmee de eerste ster en de eerste duizend euro.

Dan is Mary-Lou aan de beurt. Zij denkt, dat Richard kan vertellen met welk dier Mary-Lou zich graag vergelijkt. Hij noemt als eerste de kat en dan pas de eekhoorn, dus Karel rekent het antwoord fout. Chris is vervolgens aan de beurt. Hij denkt dat Mary-Lou weet, hoe vaak hij vandaag gelogen heeft. Ze weet dat het twee keer is en verdient dus geld en een ster.

Dan mag Frederique een man uitkiezen, die weet wat zij over tien jaar doet. Ze zet in op Toine en die denkt dat ze graag in het buitenland wil wonen, hapjes klaar wil maken voor gasten en dat het nog maar de vraag is of ze dan nog acteert. Ook dat is helemaal goed, dus het wordt een drie-sterren-hotel en de pot staat op €3000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden