Road trainOpdracht in aflevering 4

De kandidaten kiezen wie het stevigst in zijn schoenen staat. De twee besten moeten een parcours afleggen met een road train. Daarna moet een tweede team de score verbeteren en kan Yvonne wraak nemen voor haar laatste plaats.

Tags: Snelheid, Vaardigheden, Locals en Rijden

De kandidaten komen naar een drassig terrein in Wingfield, waar een road train aan ze voorbij rijdt. Eerder hebben ze besloten, dat Jim het stevigst in zijn schoenen staat en Lottie stond op plaats twee. Jim gaat Lottie begeleiden want zij moet een traject van 423 meter rijden en de vrachtwagencombinatie is 53 meter lang. De vrachtwagen moet door tien poortjes gereden worden. Elke keer als een poortje geraakt wordt, horen ze een gastoeter.

Lottie gaat achter het stuur en Jim geeft de aanwijzingen, hangend uit zijn raampje. Ze proberen uiteraard om het zo goed en snel mogelijk te doen. Na 5:44 is het traject afgelegd, waarbij ze drie pionnen omrijden.

Dan is het echter tijd voor team twee: Sander was nummer drie op de lijst en Marc-Marie nummer vier. Sander gaat dus begeleiden, Marc-Marie moet rijden. Dit moet echter binnen de vorige tijd gebeuren waarbij ze hooguit twee pionnen mogen omrijden. Met hun rit kan €5000 verdiend of verloren worden.

Yvonne stond onderaan de lijst. Zij mag drie foto’s van kandidaten op een pion plaatsen. Als die wordt omgereden, wordt bij de betreffende persoon die avond één goed antwoord fout gerekend. Ze kiest allereerst voor een foto van Victoria, omdat die met haar volume personen omver kon blazen en Yvonne wilde bekijken, of zij nu zelf overeind zou kunnen blijven staan. Ze kiest Marc-Marie en Sander, omdat die wel een stootje kunnen hebben bij de test.

Marc-Marie houdt wel van doorrijden en daarmee gaat al vrij snel het pionnetje met de foto van Victoria om. Zijn eigen pion rijdt hij in hoog tempo probleemloos voorbij en ook die van Sander lijkt geen probleem te zijn. Een lege pion gaat vervolgens wel om en later een tweede lege.

Met een eindtijd van 3:17 komen Sander en Marc-Marie over de finish. Er zijn in totaal drie poortjes omgereden, dus Victoria krijgt een goed antwoord minder bij de test. Verder gaat er €5000 uit de pot want er mochten maar twee poortjes omgereden worden. De pot staat nu op €13250.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden