Koffer verwisselenOpdracht in aflevering 4

De kandidaten krijgen drie koffers met verschillende bedragen erin. De Australiër Peter loopt door een winkelcentrum met een zelfde, lege koffer. De groep moet zijn koffer omwisselen, zonder dat hij later de dader kan aanwijzen.

Tags: Snelheid, Locals, Vermomming en Geld

De tweede opdracht is een geheime missie en speelt zich af in de Adelaide Mall. Er zijn drie koffertjes waarin bedragen zitten van €500, €1500 en €3000. Verderop in het winkelcentrum zit Peter en hij heeft een zelfde koffertje bij zich zonder geld. De kandidaten moeten één van hun koffers omwisselen met dat lege koffertje, maar wel zó dat Peter de dader later niet herkent. Het prijzengeld wordt bepaald door het koffertje dat Peter bij zich heeft op het einde van de opdracht. Als Peter de dader echter herkent, gaat het bedrag in de koffer van de pot af.

Isabelle heeft een verzoek gehad van de mol om de opdracht te laten verpesten. De opdracht valt sowieso al niet mee, want alle kandidaten hebben zo hun eigen plan. Marc-Marie wil met de hele groep en alle koffers aan tafel gaan zitten bij Peter. Anderen willen alle rode kleding gebruiken.

Isabelle krijgt de koffer met €3000 in haar handen gedrukt door Gijs. Peter gaat er van door en de kandidaten rennen achter hem aan. Yvonne houdt hem aan de praat en doet alsof Peter op haar neefje lijkt. Isabelle komt bij hen staan en Peter gaat een telefoontje plegen. Isabelle verwisselt de koffer maar bij het wegrennen valt ze op straat.

Terwijl de andere kandidaten van schrik naar haar toekomen, verwisselt Jim de koffer nogmaals. Hij weet niet, dat Isabelle al een keer van koffer gewisseld had. Nu heeft Peter een koffer van €500, Jim van €3000 en Isabelle heeft de lege koffer. Jim beweert echter aan de telefoon met Marc-Marie, dat hij de eerste en enige wissel heeft uitgevoerd. Isabelle zou dan pas na Jim gewisseld hebben en dan zou Peter nu de duurste koffer hebben.

Nu moeten de kandidaten nog zorgen, dat Peter geen dader kan aanwijzen. Marc-Marie en Jim suggereren om Peter te misleiden door zijn aandacht te laten trekken door de rest van de groep. Yvonne laat een groep schoolmeisjes een handtekening vragen aan Peter. De rest van de groep neemt echter geen besluit en daar ergert Gijs zich aan.

Uiteindelijk gaat Marc-Marie doen alsof hij de koffer verwisselt, zonder het echt te doen. Hij vraagt Peter om een sigaret. Vervolgens pakt hij Peters koffer, biedt zijn excuses aan omdat hij de verkeerde koffer pakt en neemt dan zijn eigen koffer weer mee.

Dan krijgt Yvon een ingeving: Als Jim wel de laatste wissel deed, dan moet hij absoluut niet herkend worden. Angela maakt intussen met Peter het koffertje open maar het bedrag wordt niet getoond. Gijs wil graag een goed gesprek met alle kandidaten omdat hij het anders niet redt. Jim en Sander zijn het erover eens, dat dat juist de opzet van het hele spel is.

De kandidaten gaan nu op een rij staan en dan mag Peter zijn verdachte aanwijzen. Hij twijfelt nogal maar kiest uiteindelijk voor Isabelle, die het vest van iemand anders aan heeft. Jim was echter de laatste die de koffers gewisseld heeft. De €500 in de koffer van Peter is nu voor de pot, die nu op €13750 staat.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden