MijnenvegenOpdracht in aflevering 2

De kandidaten gaan in drie groepen mijnenvegen op het strand van Hanson Bay. Met een metaaldetector zoeken ze sleutels om tonnen met slaapspullen te kunnen openen. Die kosten echter wel geld...

Tags: Zoeken, Geld en Strand

In drie groepjes vliegen de kandidaten met een helikopter naar het uiterste westen van Kangaroo Island. Victoria, Isabelle en Sander zijn als eerste aan de beurt. Na hun vlucht trekken ze waterdichte pakken aan en krijgen ze instructies van Angela.

Ze staan bij een serie tonnen waarin alles zit, wat ze nodig hebben om de nacht comfortabel door te brengen. De tonnen zitten echter op slot. Het strand is in zeventig vakken verdeeld. In tien vakken ligt een sleutel begraven. De overige vakken zijn leeg of er ligt een getal dat aangeeft, aan hoeveel sleutels dat vak grenst. De kandidaten mogen tien keer graven en voor elke gevonden sleutel komt er een beurt bij.

Het team van Victoria, Isabelle en Sander begint met graven. Met een metaaldector mogen ze de precieze plek van een sleutel bepalen. Intussen proberen Gijs, Yvon en Marc-Marie samen een verbond te sluiten. Vervolgens worden zij naar het eiland gevlogen en zodra ze aankomen, stopt het eerste team met graven. Dat team moet dan de opdracht uitleggen aan hun opvolgers.

Wanneer Gijs vanaf de helikopter het strand op rent, ziet hij een grote steen over het hoofd. Zijn knie ligt open en hij houdt er erge last van tijdens de opdracht. Niet alle kandidaten zijn ervan overtuigd, dat de wond echt is. Sander valt voor Gijs in bij het mijnenvegen. Ten slotte komen Roeland, Jim, Yvonne en Lottie aan bij het strand.

Aan elke sleutel hangt €1000. Wanneer de kandidaten alle tonnen dicht laten, kunnen ze op het strand slapen en mag het geld in de pot. Ze kunnen ook enkele tonnen openen, maar elke ton heeft z’n prijs. Jim en Marc-Marie stellen voor om de duurste en de goedkoopste open te maken zodat ze de waarde van de tonnen kunnen inschatten. Intussen maakt Yvonne vast een ton open. Marc-Marie wil per sé de duurste eerst openen, maar Gijs wil liever met de goedkoopste beginnen.

De goedkoopste tonnen van €250 worden geopend. De eerste bevat bier, witbrood en ander voedsel. De tweede bevat slaapzakken. De duurste ton kost €3000 en die bevat tenten. Vervolgens wordt een ton van €500 geopend en een ton van €1000. Er gaat nog een ton van €500 en één van €1000 open, waarin bekertjes zitten. Dan volgt een ton van €750 met toiletpapier en dan is er nog €1750 over.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden