GrottenOpdracht in aflevering 2

In tweetallen dalen de groepen af in de Kelly Hill Caves. Elke kandidaat die de grotten door komt, verdient €1000 voor de pot. Wie de grot uit komt, mag twee rugtassen van medekandidaten meenemen.

Tags: Lef, Survival en Bagage

De kandidaten komen met hun bagage bij Angela aan. Ze vraagt hen een getal en de groep beslist democratisch om zes te kiezen. Iedereen krijgt een rugzak en ze krijgen nu zes minuten om de bagage te herpakken in twee rugzakjes per persoon. Dan dalen ze als groep af in de grotten onder Kelly Hill. De opdracht is van tevoren op een bandje ingesproken.

Dit is het begin van een ondergronds gangenstelsel. Een ieder van jullie die hier doorheen durft, verdient €1000 voor de pot. Als je het niet durft, gaat er €500 van af. En dat is niet de enige consequentie. Het kost ongeveer een uur om hier doorheen te kruipen. Het is er aardedonker en op sommige plekken is het maar 40 centimeter. Jullie gaan met z’n tweeën. Succes.

Gijs kan sowieso niet mee vanwege de wond aan zo’n knie. Sander vindt het doodeng dus wil iemand mee, die het absoluut durft. Ook Isabelle twijfelt of ze de tocht aandurft, maar ze wil het erg graag. Jim, Victoria en Isabelle gaan met z’n drieën als eerste. Marc-Marie en Yvonne beginnen daarna aan de tocht, terwijl de eerste groep net bovengronds komt. Lottie gaat met Yvon. Als laatste gaan Roeland en Sander.

Wanneer Jim naar buiten komt, mag hij twee rugzakjes meenemen maar niet die van zichzelf. Hij neemt de rugzak mee van Yvon en Roeland, omdat hij beide verdenkt en hij hoopt dat hij iets met de rugzakken kan doen (ze verliezen in een afgrond, bijvoorbeeld). Victoria pakt een zak van Sander en Jim. Isabelle kiest voor Yvon en Lottie omdat ze daar nog weinig contact mee heeft.

Marc-Marie neemt een rugzak van Roeland en Gijs, omdat hij denkt dat hij zich met die zakken het beste kan redden. Nu hebben Roeland en Yvon al beide rugzakken terug. Yvonne kiest voor een rugzak van Gijs en eentje van Lottie. Lottie kiest voor de twee tassen van Marc-Marie, zonder erbij na te denken. Yvon neemt tassen van Isabelle en van Yvonne omdat die nog geen enkele tas hadden.

Uiteindelijk heeft de hele groep de tocht voltooid behalve Gijs, dus is €8500 verdiend voor de pot, die nu op €11250 staat. Sander neemt een tas van Victoria en van Isabelle en Roeland kiest voor Sander en Jim. Er zijn nog tassen over van Yvonne en Victoria en zij zullen het dus zonder een deel van hun bagage moeten doen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden