Altaar ego

Drie kandidaten interviewen kerkbezoekers die onderweg zijn met hun eigen stoel. Drie anderen hebben een plattegrond met omschrijvingen van de bezoekers en moeten hen placeren zonder met ze te praten.

De opdracht

Rik ontmoet vier kandidaten bij de kerk van Tulbach. In deze bijzondere kerk neemt elke bezoeker een eigen stoel mee en heeft een eigen vaste plek. Ze moeten uitzoeken wie wie is en de bezoekers correct placeren voordat de dienst begint. De opdracht wordt in twee duo’s gespeeld. Elk van de twintig personen die op de juiste plek gezet wordt, levert 100 euro op.

Anke en Jurre staan met walkie-talkies buiten om de kerkgangers te leren kennen op hun weg naar de dienst. Daniël en Ranomi staan binnen en moet hen op de juiste plek zetten op aanwijzing van het eerste duo en met behulp van een plattegrond met omschrijvingen.

Buiten ontmoeten Anke en Jurre de eerste kerkgangers. Ze weten niet precies naar welk soort informatie ze op zoek moeten, en terwijl Daniël een lijst beroepen op hen afvuurt, proberen ze een poging te doen zelf de eerste beroepen te ontfutselen. Zo vinden ze toch vrij snel de “Cat lady” die ook op de plattegrond staat. Nu moeten ze haar uiterlijk doorgeven aan Daniël zodat die haar correct kan plaatsen.

Niet iedereen is zo makkelijk te herkennen. Jurre komt soms met alleen een naam en uiterlijke beschrijving. En Nicolaas de slager is ook niet terug te vinden op de plattegrond. Een dove vrouw wordt wel goed geïdentificeerd door Anke. Het gaat de ene keer beter dan de andere.

In de kerk valt het niet mee. Er mag niet met de binnenstromende kerkgangers gepraat worden. En elke persoon mag maar één keer op een plek neergezet worden. Jurre snapt niet waarom het zo moeilijk moet zijn, maar als hij de chaos in de kerk zou zien dan zou hij dit zeker snappen.

Als iedereen zit, komt Rik binnen met Anke en Jurre. Dan mogen Daniël en Ranomi de bezoekers één voor één controleren. In totaal hebben ze zeven kerkgangers goed neergezet, dus wordt 700 euro verdiend.