Een(d)zame hoogte

Vijf kandidaten duwen een enorme badeend een berg op. Twee anderen proberen hen zo snel mogelijk te waarschuwen over een mysterieus kistje dat op ze wacht.

De opdracht

Vijf kandidaten gaan met een busje naar een opdracht om een fysieke inspanning te leveren. De andere twee mogen nog even achterblijven. Daniël en Annick blijven achter. De anderen worden afgezet aan het begin van een pad dat een berg oploopt, bij een enorme gele badeend. De instructie lijkt ondubbelzinnig: “Breng de badeend omhoog. Bovenop de berg staat een kistje. Daar zit 3000 euro in.”

Rik vertelt Annick en Daniël intussen wat de anderen aan het doen zijn. Maar hij vertelt hen, dat in het geldkistje een enveloppe met een vraagteken zit en als ze die openen, is alles voor niets geweest. Ze kunnen de anderen waarschuwen met behulp van Francois, die een vliegtuigje bestuurt waarop een telefoonnummer staat. Hij neemt één van de twee achterblijvers mee en de ander blijft met de telefoon op de grond om de rest te waarschuwen zodra zij het vliegtuig zien en contact opnemen. Om Francois te vinden, zullen ze echter eerst naar het zwembad van het hotel moeten gaan.

In dat zwembad liggen heel veel badeendjes, met nummers onderop geschreven. Daniël herkent bij twee eendjes coördinaten. De anderen lopen intussen het eindeloze pad de berg op en halverwege gaat de band leeg. Het duo neemt de auto naar de locatie en vinden daar Francois met een vliegtuigje. Daniël zal gaan vliegen en al snel spot Francois het grote gele voorwerp.

Hij begint met roepen, maar niemand hoort hem hoewel Jurre wel op lijkt te kijken. Als het vliegtuig nog een rondje vliegt, heeft de rest het ook gezien. Daniël roept dat er gebeld moet worden en sommigen zien dat er een nummer op het vliegtuig staat. Jurre jaagt hen intussen de berg op, zodat ze niet te laat komen bij het geld.

De grote groep bereikt de top en ziet het kistje. In het deksel staat al “Gefeliciteerd, jullie hebben 3000 euro verdiend” en ze vinden ook de enveloppe met vraagteken. Soy staat klaar om naar Annick te bellen maar moedigt intussen Jurre aan om de enveloppe te openen. Ze krijgen dan ook Annick aan de lijn met nog 25 seconden te gaan.

Terwijl Jurre nogmaals vraagt of hij moet “openmaken”, introduceert Annick zichzelf streng met “Ik ben Annick, luister goed, Nabil en Jurre jullie vertrouwen mij, overtuig de rest, blijf rustig”. Intussen is de enveloppe al geopend en weten de anderen wat Annick hen waarschijnlijk wilde vertellen… maar het is te laat, er wordt niets verdiend.