Alarmerend

De kandidaten gaan omstebeurt een villa binnen waar geld verstopt ligt. Er zijn ook sensoren en een beveiligingsmedewerker die ze moeten omzeilen.

De opdracht

De kandidaten gaan naar de villa van oud-dictator Hoxha, die in de twintigste eeuw over Albanië regeerde. Daar is geld te vinden, maar de villa is goed beveiligd met een beveiligingssysteem. Ieder van hen heeft drie levens, maar als er een alarm af gaat dan zijn ze een leven kwijt en komt er een bewaker. Als die hen betrapt, liggen ze helemaal uit het spel. In totaal ligt er 2000 euro verstopt.

Terwijl Fresia naar binnen loopt, zitten de anderen in de control room. Zij hebben een grote plattegrond waarop bewegingssensoren en geld te vinden zijn. Er hangen ook heel veel foto’s van kamers in het gebouw, waarvan een deel met rode touwtjes verbonden is met de plattegrond. Met een telefoon en headset houden zij contact met Fresia.

Op aanwijzing van de anderen vindt Fresia al snel een boek dat ook op een foto stond, maar het blijkt een kluisje met sleutelgat. De sleutel staat ook op de plattegrond maar om die sleutel bereiken, moet ze het hele huis door. Onderweg gaat het alarm af als ze door twee verschillende sensoren opgemerkt wordt.

Dan zet ze het op een rennen richting het toilet, waar ze de sleutel ligt. Ze verstopt zich succesvol achter een bed en in diezelfde kamer staat een telefoon waaronder nog meer geld ligt. Ze wil het op een rennen zetten naar de hoofdingang, maar komt daarbij een derde sensor tegen en ligt uit het spel.

Everon gaat als tweede. Hij weet al snel 130 euro te vinden. Maar als de dames zeggen dat zijn gekozen richting veilig is, blijkt toch een alarm af te gaan en is de beveiliger onderweg. Op de vlucht komt hij in een soort keukentje, waar het geld in een laatje ligt.

Hij is tevreden maar kan het niet laten nog één keer geld te zoeken en dat lukt hem. Maar op de terugweg komt hij de bewaker tegen en kan zich net op tijd verstoppen. Daarna weet hij achter de rug van de beveiliger langs veilig te ontkomen via de hoofdingang.

Als laatste gaat Kim-Lian. Die besluit kruipend als een slang onder alle sensoren door te gaan en komt zo bij een zitkamer met geld in een laatje. Tijgerend op haar rug komt ze in een slaapkamer. Wederom vindt ze zonder aanwijzingen het geld, onder een kussen op een bankstel.

Ze weet ook een kamer met bewegingssensor in het midden, veilig door te komen en vindt een derde bedrag onder een kalender. Nu wil ze zo snel mogelijk naar buiten, maar ook dat doet ze weer tergend traag tot ze de trap gevonden heeft. Zonder een sensor geraakt te hebben, komt ze veilig naar buiten rennen.

In totaal heeft Everon 405 euro verzameld, Kim-Lian 565 euro. Omdat Fresia drie sensoren raakte, telt haar opbrengst helaas niet mee. De opbrengst staat dus op 970 euro en daarmee komt de pot op 14010 euro.