Afrekenen

De kandidaten gaan omstebeurt shoppen in een supermarkt, met een gezamenlijk lijstje. Elk product levert geld op. Vakkenvullers kunnen hen echter uitschieten met laserguns.

De opdracht

Het overgebleven trio gaat ’s avonds boodschappen doen in een supermarkt. Ze krijgen een boodschappenlijstje mee en elk item daarop is geld waard, 2000 euro in totaal. Elke kandidaat mag 15 minuten shoppen en moet dan bij de kassa zijn. Maar het spel blijkt in het donker gespeeld te worden en vakkenvullers proberen de kandidaten af te schieten. De spelers kunnen zich niet verdedigen, alleen verstoppen.

Kim-Lian gaat als eerste, terwijl de anderen thuis wachten. Ze krijgt een lasergame-vest aan en een zaklamp en winkelwagen mee. Ze vindt al snel twee gele shirts. Dan wordt er omgeroepen “Thomas en Glen, kassa 1” en direct is er verwarring bij Fresia en Everon. Kim-Lian blijft gefocust maar wordt dan beschoten door een vakkenvuller.

Ze rekent haar eerste verzameling boodschappen af en gaat terug de winkel in. Echt lekker loopt de communicatie niet, dus ze zet haar portofoon uit en gaat zelf shoppen. Ze rekent daarna weer af en gaat nog voor een derde rondje op pad, nu met portofoon. Ze vindt de molfix-luiers en toiletpapier maar op weg naar de kassa wordt ze afgeschoten.

Dan mag Everon. Hij gaat als eerste naar de strijkplank, die 75 euro waard is. Na het afrekenen haalt hij de laatste spullen van Kim-Lian op en rekent die ook af. Maar dan ziet Fresia dat het toiletpapier keukenpapier is en dat staat niet op het lijstje. Helaas!

Kim-Lian besluit in hoog tempo de boodschappenlijst voor te lezen. Gelukkig geeft Everon zelf aan, in welk gangpad hij staat en adviseert Fresia de microvezeldoekjes. Hij pakt nog vuilniszakken maar die hebben de verkeerde maat. Dan is de tijd bijna op en moet hij de winkel verlaten. 30:33] Fresia gaat gelijk op hoog tempo aan de slag. Ze pakt de gele step en het verkeerde aantal toiletrollen. Daarna wordt ze van twee kanten aangevallen en gaat het in al haar enthousiasme helaas fout: ze wordt afgeschoten. Dan is het spel klaar en hebben ze zes correcte artikelen ingeleverd die samen 325 euro waard zijn.