Zand erover

Op het strand liggen onderdelen voor vier steps begraven. Elke step die op tijd in elkaar zit en bij Rik terugkomt, is geld waard. Ze krijgen metaaldetectors om te zoeken.

De opdracht

Rik gaat wat drinken bij Café Benilva, aan het strand van Durrës. De kandidaten moeten daar binnen een half uur ook zijn met hun step en dan verdienen ze 500 euro per persoon. De steps moeten nog wel in elkaar gezet worden en de onderdelen ervan liggen begraven op het strand. Maar gelukkig krijgen ze een metaaldetector mee. Wie zonder step komt, is 0 euro waard maar wie te laat komt, kost 500 euro.

Thomas beseft al snel dat ze moeten samenwerken om te voorkomen dat er straks vier halve steps zijn. Maar dan moeten ze wel eerst überhaupt onderdelen vinden. Ze hebben helaas maar drie metaaldetectors dus Kim-Lian loopt met Everon mee. Even later besluit ze een schepje te lenen van een groepje kinderen. Everon zet haar vervolgens aan het graven met haar kleine rode schepje, wanneer hij denkt iets gehoord te hebben.

Uiteindelijk is het Fresia die als eerste een groot stuk step opgraaft. Er zitten geen wielen en stuur bij. Als Everon eindelijk Kim-Lian gaat helpen graven, vindt hij handvatten en de ketting van een step. Kim-Lian gaat met de verschillende vondsten aan de slag en weet op één wiel na, een complete step te monteren.

Fresia weet dan al snel weer een groot stuk step op te graven. Uiteindelijk legt Kim-Lian alles bij elkaar en beseft dat slechts één step compleet gemaakt kan worden. Dat doen ze zo snel mogelijk en dan vertrekken ze naar Rik. Ze zijn mooi op tijd en verdienen daarmee 500 euro voor de pot.