Heftig

Twee kandidaten zien elk halve quizvragen over de afgelopen weken. De anderen vinden de antwoorden geplakt op containers. Door de juiste containers weg te spelen, blijft degene met geld over.

Image 36_17_thomas.jpg / 1920 x 1080

De opdracht

Image 23_51.jpg / 1920 x 1080

Rik zoekt twee kandidaten zonder hoogtevrees die vragen kunnen samenstellen en twee kandidaten die met beide benen op de grond staan en de antwoorden kunnen geven. Ze rijden naar de haven van Durrës, waar een container-terminal op hen wacht. Fresia en Kim-Lian gaan voor de hoogte; Everon en Thomas zullen antwoorden geven vanaf de grond.

Image 24_26.jpg / 1920 x 1080

Voor hen staat een speelveld met 18 containers waarop combinaties van namen staan. De dames zitten bovenin een hijskraan waar ze vragen over de reis door Albanië lezen. Met hun portofoon kunnen ze communiceren met de heren beneden. Zij moeten de juiste container vinden en wegspelen. Als ze alle vragen correct wegspelen, houden ze één container over met het geldbedrag van 1500 euro.

Image 26_01.jpg / 1920 x 1080

De uitdaging voor de dames is, dat ze twee laptops hebben waarop halve vragen langskomen en die zijn slechts twee seconden in beeld. Ze stellen als eerste de vraag “Wie begon er bij de opdracht avondklok in de kerk” en weten direct het antwoord: Hila, Thomas, Everon. Everon gaat naar een kraanwagen en laat die container uit het veld vissen.

Image 28_42_thomas.jpg / 1920 x 1080

Bij de vraag “Welke kandidaten zaten er in team Troeven” aan het begin van de serie, wordt de uitdaging al groter: Nu zoeken ze de container met zes correcte namen. Everon denkt hem gevonden te hebben, maar de tekst daarop is fout. Thomas vindt een andere container met zes namen en dat is de juiste.

Image 30_01_fresia.jpg / 1920 x 1080

Vervolgens besluiten de dames de leiding nog iets strakker in handen te nemen. Ze geven nu de vraag niet meer door, maar roepen alleen het antwoord waarnaar gezocht moet worden. Dat leidt tot lichte frustratie bij Everon. Bij de vragen die daarna komen, wordt meer getwijfeld over het juiste antwoord.

Image 32_21.jpg / 1920 x 1080

Na een tijdje denken de dames dat ze alle vragen al behandeld hebben, terwijl er nog vijf containers staan. Ze twijfelen of sommige vragen naar meer containers hadden moeten leiden. Kim-Lian besluit op haar gevoel af te gaan en een container aan te wijzen die weg moet.

Image 36_25.jpg / 1920 x 1080

Dan is de tijd om en wil Rik dat de mannen een container aanwijzen. Ze mogen overleggen met de dames om de vragenlijst door te nemen, maar dan halveert hij de opbrengst. Daar hebben ze weinig vertrouwen in. Ze kiezen eigenwijs voor de container die Kim-Lian had aangewezen.