Testafette

De kandidaten moeten individueel drie opdrachten uitvoeren. Hoe sneller ze dat doen, hoe meer keuze ze hebben voor een straf of beloning bij het maken van de test.

Image 43_29.jpg / 1920 x 1080

De opdracht

Image 42_36.jpg / 1920 x 1080

De vijf kandidaten beginnen tegelijk aan een route naar de testlaptops. Onderweg moeten ze drie deelopdrachten doen: Zakjes vissen met een haak, katapult schieten en een 3d-puzzel. Hoe beter ze die uitvoeren, hoe meer er te kiezen valt. Bij één van de testtafels ligt een vraagteken, eentje heeft geen tekst en de andere tafels hebben “+1 minuut”, “+2 minuten” en “+3 minuten”. De minuten worden bij de testtijd opgeteld en dat kan dus belangrijk zijn voor de uitslag. Fresia heeft nog een vrijstelling en besluit die direct in te zetten, zodat ze niet meedoet aan deze opdracht.

Image 43_08.jpg / 1920 x 1080

Op de binnenplaats staat een grote stalen kunstwerk waaraan zakjes hangen. Op de grond liggen stokken die aan elkaar gemaakt kunnen worden. Daarmee kan elke kandidaat met de haak aan het uiteinde naar de zakjes vissen. Everon heeft dit als eerste onder de knie. Omdat hij niet weet wat er in zit, pakt hij er zoveel mogelijk.

Image 47_11_everon.jpg / 1920 x 1080

Hij komt vervolgens bij een tafel met kleine katapults. Tegenover de tafel staan flessen op een rijtje die kapot geschoten moeten worden. In de zakjes blijken loden balletjes te zitten waarmee geschoten kan worden. Tijdens het schieten raken de kogeltjes op en dus staan Thomas en Laetitia uiteindelijk weer te vissen naar zakjes.

Image 51_01.jpg / 1920 x 1080

Thomas schiet als eerste zijn flesjes stuk en komt bij een 3d-puzzel met zeven stukken die samen een kubus moeten vormen. Laetitia komt snel achter hem aan, Kim-Lian als derde en Everon als vierde. Ze stoeien allemaal met de puzzelstukjes maar Thomas weet ook deze opdracht als eerste af te maken.

Image 52_20_thomas.jpg / 1920 x 1080

Hij kiest direct voor de tafel met het vraagteken. Everon komt achter hem aan en kiest vanzelfsprekend voor de tafel zonder tekst. Kim-Lian pakt de tafel met “+1 minuut” en Laetitia moet de “+2 minuten” kiezen. Zij hoeft de 3d-puzzel niet af te maken.