De boot missen?

Omstebeurt varen de kandidaten langs het strand. Ze moeten foto's maken van Mollies en Millies, zonder ook de boef op de foto te zetten. Intussen kunnen ze een vrijstelling verdienen.

De opdracht

De kandidaten gaan omstebeurt een boottochtje maken langs het strand van Ksamil. Ze moeten daar op zoek naar zes Mollies en Millies: figuranten in zwart-wit gestreepte badkleding. Elke goed gefotografeerde persoon is 50 euro waard. Maar als ze de boef fotograferen, verdienen ze helemaal niks.

Kim-Lian gaat als eerste en denkt alle zes de personages gefotografeerd te hebben. Ze lijkt echter ook een boef te pakken te hebben. Everon gaat daarna, maar hij lijkt ook een persoon met gestreept t-shirt te fotograferen die niet bij het spel hoort. Vlak daarna lijkt hij ook de boef te fotograferen.

Fresia is vastbesloten een vrijstelling te verdienen en keert daarom haar boot ondersteboven zonder foto’s van de kant te maken. Toch weet ze tijdens het zoeken nog even een Mollie op de foto te zetten. Thomas neemt de opdracht wel heel serieus maar zet wellicht ook de boef op de foto wanneer die een Mollie kruist.

Laetitia heeft een ander perspectief dan Fresia: zij denkt dat de mol ergens in een bootje zit of voorbij komt varen, of op het strand zit, wellicht als Mollie of Millie. Op een gegeven moment denkt ze haar mol te herkennen op het strand als een Millie en fotografeert die, wellicht samen met een boef.

Uiteindelijk zijn er 17 Mollies en Millies gefotografeerd: verrassend weinig, alhoewel Fresia het er erg veel vindt. Maar er is ook een boef gespot. In totaal verdienen ze 850 euro. Via Moltalk weten we dat Everon 5 goede foto’s en de boef had; Kim-Lian had er 6, Fresia 2, Thomas 5, Laetitia 4. En dan vertelt Rik dat de mol vlak langs ieder van hen gevaren is, maar niemand had het door.