Reddingsactie

In een baai liggen boten met vijf boeien met geldbedragen. Op jetski's moet de groep die verplaatsen en op volgorde hangen om geld te verdienen.

De opdracht

In de baai van Sarandë liggen vijf boten. Vier daarvan hebben een soort kapstok met reddingsboeien met geldbedragen erop. Die moeten ze op de juiste volgorde hangen: het lage bedrag aan de binnenkant, het hoogste bedrag aan de buitenkant. Per boot kan 435 euro verdiend worden dus 1740 euro totaal. De vijfde boot heeft een plattegrond van het speelveld, waarop de tussenstand kan worden bijgehouden.

Het transport wordt geregeld door vijf kandidaten op jetski’s. Ze beginnen allemaal enthousiast, maar door alle herrie verloopt de communicatie met Everon moeizaam. We zien de ene kandidaat 10 euro ophangen en de ander het weer weghalen voor een ander doel. Sahil vaart met een 250 euro rond die pas op het einde nodig is, dus hangt hij die op een boot, maar blokkeert daarmee de andere boeien.

Na een tijdje komt er schot in de zaak: Kim-Lian, Laetitia en Sahil weten samen de blauwe boot van een volledig kloppend rijtje geldbedragen te voorzien. En zo worden er steeds meer boten afgemaakt. Alleen de witte boot is niet op tijd klaar. Daarom is er 1305 euro verdiend. Rik maakt daar 1310 euro van; de pot komt op 12060 euro.