In het verschiet

Drie kandidaten zoeken sleutels, openen kistjes met pijlen en vuren die met een boog af richting een speedboat. De anderen plukken ze uit het water, zoeken in een bunker naar gezonken kistjes en openen die met de codes op de pijlen.

De opdracht

Rik wacht het drietal met Fresia, Everon en Laetitia op bij het kasteel bij Porto Palermo. Ze kunnen maximaal 3500 euro verdienen. Ze moeten in het kasteel op zoek naar sleutels, die in de muren verstopt liggen. Daarmee kunnen ze kisten met pijlen en bogen openen. De anderen dobberen in een bootje op zee en wachten op die pijlen. Daarop staan codes waarmee geldkistjes geopend kunnen worden. Ze hebben maar een uur en de helft daarvan zal nodig zijn om de geldkisten binnen te halen.

Met twee dolken die bij de ingang verstopt liggen, kunnen ze de zware kasteeldeuren openen. Er liggen ook fakkels die ze kunnen aansteken om zo de donkere gang te verlichten. Laetitia vindt in “haar gang” de eerste sleutel. Maar als ze terugloopt naar de anderen, vindt ze ook daar een sleutel. Verdacht?

Intussen komen Thomas, Sahil en Kim-Lian aanscheuren op een speedboot. Ze roepen hard, maar er komt nog geen antwoord. Everon vindt na lang zoeken nog een sleutel. Als ze dan beseffen dat er al veel tijd verstreken is, besluiten ze de vierde sleutel te laten zitten. Buiten vinden ze vier houten kisten. In elk daarvan zitten twee of drie pijlen; in totaal vinden ze er zeven. Die schieten ze richting een felrode boei vlakbij de speedboot.

De anderen pakken de pijlen weer uit het water, waarbij Thomas zelfs in het water beland. Daarna varen ze met de speedboot naar een voormalige Russische duikbootbasis, gehouwen uit de kliffen in de baai van Porto Palermo. Ze stappen over op supboards en kunnen dan met vismagneten de geldkisten uit het water halen. Ze weten niet dat er Badmeesters from Hell op ze wachten om hen af te schieten.

Het bassin in de grot blijkt heel diep. Gelukkig zijn de kistjes gemarkeerd met lampjes. Aan de touwen van hun hengel zitten ook lampen die naar beneden schijnen. Uiteindelijk vist Sahil de eerste kist naar boven en Thomas al snel daarna de tweede. Dan komen de “kwaadaardige badmeesters” tevoorschijn. Ze kunnen Thomas niet bereiken maar duwen wel het kistje van Sahil in het water.

Thomas pakt een tweede kistje maar wordt dan door twee badmeesters lastiggevallen. Kim-Lian verovert een eigen kistje en brengt dit naar de ingang, terwijl ook Sahil een nieuw kistje vindt. Thomas duikt een “stuur van een onderzeeër op” terwijl Kim-Lian nog een tweede kistje opvist. Buiten gebruikt zij de cijfercodes om kistjes te openen.

Uiteindelijk komt Sahil net buiten de tijd naar buiten. Thomas en Kim-Lian hebben al 1400 aan muntjes geteld. Maar zodra Sahil aankomt, liegt Kim-Lian dat het 1100 euro is. Ze hebben dat met vier kistjes voor elkaar gekregen. Een vijfde was wel naar buiten gebracht, maar kon niet geopend worden: de betreffende pijl zat in de vierde, gesloten kist. In totaal hadden ze 2450 euro kunnen verdienen met de gevonden pijlen.