Luid sprekers

In een grote silo moeten kandidaten woorden en stukjes zin naar elkaar roepen op het juiste moment. Kunnen ze rustig blijven en elkaar verstaan?

De opdracht

Rik wacht op de groep bij het terrein van een voormalige thermische krachtcentrale en kunstmestfabriek. Ze gaan in duo’s tegenover elkaar staan in één van de grote koepelvormige silo’s. Voor 2000 euro moet elk duo zoveel mogelijk woorden aan elkaar doorgeven en onthouden. Het geluidssignaal geeft aan wanneer ze mogen beginnen en moeten zwijgen. Sahil gaat met Kim-Lian, Fresia met Everon, Laetitia met Arno en Hila met Thomas.

De groep begint gedisciplineerd: Ze roepen omstebeurt een woord of korte zin van hun lijstje. Maar halverwege begint Sahil te stoken door even vier of vijf korte zinnen achter elkaar te spreken, tot het signaal hem onderbreekt. Een aantal anderen houdt het vervolgens ook niet meer bij één woord.

Rik bewondert hun rust. Maar door het tempo zijn helaas niet alle woorden aan bod gekomen. Hij had in ieder geval de getallen willen horen. Dat zijn de bedragen die ze met deze opdracht hadden kunnen verdienen. Laetitia heeft 296 gehoord maar dat niet onthouden. Kim-Lian heeft 134 wel onthouden. Rik maakt daar 150 euro van.