Huis (ont)houden

Vier duo's bezoeken en beschrijven elk een woonkamer. Dan wisselen ze van plek en gaan ze op zoek naar de verschillen die zijn aangebracht.

De opdracht

De kandidaten zijn in vier duo’s verdeeld die elk een woonkamer in Berat binnengaan. Arno gaat met Everon, Thomas met Hila, Sahil met Fresia en Laetitia met Kim-Lian. Ze moeten het interieur via de portofoon aan elkaar beschrijven. Terwijl ze vervolgens met een ander duo van plaats wisselen, zullen er ook voorwerpen verplaatst of weggehaald worden. Vinden ze de verschillen voor 2000 euro?

Everon begint direct tegen Thomas te praten. Hij neemt gestructureerd een kast als “twaalf uur” als uitgangspunt. Dan beschrijven ze hoe de kopjes in de vitrinekast ernaast staan. Op een gegeven moment raken Hila en Thomas in de stress omdat er teveel details benoemd worden. Fresia beschrijft de kamer aan Kim-Lian terwijl Sahil driftig aantekeningen maakt over wat Kim-Lian hen vertelt. Maar de aardige oude gastheer wil hem ook graag van alles vertellen. Ook bij Arno komen de gastheer en -vrouw gezellig langs met cake en drinken.

Na de wissel is Fresia redelijk gefrustreerd: De aantekeningen van Sahil zijn onleesbaar en ze heeft er ook niet op gestudeerd omdat Sahil zei dat dat niet mocht. Gelukkig vindt Laetitia de uitleg van Fresia wel heel duidelijk. Zij benoemt drie van de vijf verschillen correct. Zelf weten Fresia en Laetitia alleen een ontbrekende sleutel.

Everon heeft vier verschillen goed gezien. Thomas en Hila hebben drie verschillen gevonden. Bij elkaar verdienen ze 1100 euro voor de pot, die daarmee op 5900 euro komt.