Hoog spel spelen

De kandidaten worden duo's. Steeds zal één van hen rechtop or op z'n kop aan een touw een silo afdalen, of boven blijven. De ander zet in op die opties, met geld, jokers en niets.

De opdracht

De kandidaten verdelen zich in teams met partners die elkaar op waarde weten te schatten. Ze gaan omstebeurt een toren van zestig meter hoog in en daarin mogen ze afdalen: Gewoon, met hun hoofd omlaag, of helemaal niet. De ander gaat voorspellen wat ze zullen doen: Over de drie opties verdelen ze 250 euro, twee jokers en één van de mogelijkheden zal met niets beloond worden. Het is dus de vraag of ze de ander iets gunnen én goed kunnen inschatten.

Everon mag eerst. Fresia legt de twee jokers in op z’n kop, 250 euro in normaal. Hij gaat op z’n kop naar beneden. Daar baalt Fresia van, want die had liever geld verdiend en verdenkt Everon. Hila gaat ook op z’n kop, terwijl Kim-Lian de jokers legt bij gewoon naar beneden.

Sahil denkt dat Arno hoogtevrees heeft maar wel gewoon naar beneden durft; hij zet de 250 euro in op niet durven. Maar ook Arno gaat head first, met gesloten ogen en verdient dus helemaal niets. Laetitia denkt terecht dat Thomas veel lef heeft en daarmee verdient hij twee jokers.

Hila zet 250 euro in op de kans dat Kim-Lian op z’n kop zou durven en die verdient daarmee geld. Everon heeft Fresia beter ingeschat: zij pakt twee jokers door op z’n kop te gaan. Thomas maakt bij Laetitia dezelfde inschattingsfout als Hila: ze verdienen 250 euro. Arno heeft goed ingeschat dat Sahil head first durt en die geeft één van de twee joker als als dank aan Arno.

Uiteindelijk is er 750 euro voor de pot verdiend. Er zijn acht jokers in het spel gekomen. Maar als de groep weer compleet is, komt er maar 500 euro op tafel van Laetitia en Hila. Kim-Lian lijkt met haar zwijgen goed weg te komen en Hila zegt niets.