Vakbondje

In duo's lopen de kandidaten een route langs verschillende beloningen. Op elk moment kan één van hen deze incasseren en de ander met niets wegsturen. Zijn ze geduldig, dan verdienen ze beiden een vrijstelling.

De opdracht

Hila maakt als penningmeester bij deze opdracht geen kans op een vrijstelling. De anderen kunnen maximaal 6000 euro verdienen of, als ze andere keuzes maken, maximaal acht vrijstellingen: voor elke deelnemer één. Dan toont Rik vier enveloppen aan Hila. In één daarvan zit een zwarte vrijstelling die zij kan verdienen. Voor 500 euro haalt Rik een envelop weg; voor 1000 euro extra een tweede envelop. Zij besluit maximaal gebruik te maken van het aanbod.

De anderen spelen in duo’s die tegenover elkaar aan een route beginnen. Achtereenvolgens passeren ze 1000 euro, 1 joker, 2 jokers, 1500 euro, 3 jokers, 1 vrijstelling en “allebei 1 vrijstelling”. Rik geeft de tijd aan en het is de bedoeling dat ze op elk vak 30 seconden blijven staan met een zak zand in hun hand. Op elk moment mag iemand de zak laten vallen en dan wint die persoon wat op het huidige vak staat. De ander vertrekt dan met lege handen uit de opdracht.

Laetitia en Fresia beginnen. Laetitia wantrouwt Fresia een beetje, maar die zegt “kijk maar in mijn ogen, dan weet je wat ik denk”. Thomas wil daarna naar het einde, maar Everon vertelt dat hij Thomas verdenkt. Ze spreken nog af om voor de twee vrijstellingen te gaan, maar bij het vak met 3 jokers laat Thomas de zak vallen.

Welmoed komt tegenover Kim-Lian te staan; Arno tegenover Sahil. Omdat Welmoed vermoedt dat er een grote kans is dat Hila de zwarte vrijstelling verdient, laat zij haar zak op 1500 euro vallen. De twee mannen lijken elkaar volledig te vertrouwen en eindigen beiden met een vrijstelling.