Prikactie

Deelnemers crossen, staand in de laadbak van een jeep, over het strand langs rijen ballonnen. Als ze de juiste lekprikken, kunnen ze flink geld verdienen.

De opdracht

Staand in een jeep die over het strand rijdt, gaan de kandidaten ballonnen prikken. Een groene levert 10 euro op; een rode kost 10 euro; een gouden ballon is alleen bij het laatste duo 150 euro waard. Glen en Kim-Lian willen wel als eerste; Arno en Everon gaan als laatste.

Het eerste duo moet “het wiel uitvinden”. Kim-Lian kiest er uiteindelijk voor om gewoon maar alles te prikken wat ze raken kan; ze hoopt daarbij dat er meer groene dan rode ballonnen zijn. Maar de anderen zien al snel dat ze daarbij ook een gouden ballon meepakt.

Daarna komen Fresia en Welmoed; het derde duo is Thomas met Hila. Maar bij hen gaat het fout: Al bij het oefenrondje prikt Thomas allerlei ballonnen lek. Sahil gaat met Laetitia en vertelt: “Watch and learn”. Maar hij pakt ook een gouden ballon mee. Arno en Everon pakken ten slotte samen vier gouden ballonnen. De uitslag is 890 euro; voor de fout van Thomas wordt hier 90 euro vanaf gehaald zodat er 800 euro verdiend wordt.