Ontmaskerd?

De kandidaten moeten de kijkers overtuigen dat zij de mol niet zijn. De minst verdachte krijgt twee vrijstellingen om te delen. Als de mol er een krijgt, kost dat veel geld.

De opdracht

Vlak voordat de executie plaatsvindt, vertelt Rik dat er nog twee vrijstellingen verdiend kunnen worden. Daarvoor moet iedere kandidaat een pleidooi houden voor zijn of haar onschuld. Diegene die het minst verdacht wordt, verdient een vrijstelling voor zichzelf én iemand anders. Ze krijgen een half uur om een pleidooi van één minuut voor te bereiden.

Maar wie bepaalt dan welke kandidaat het minst verdacht wordt? Het Nederlands publiek! De speeches worden via Youtube live uitgezonden tijdens de opnames van het spel. Kijkers stemmen op hun mol en daarmee kan bepaald worden wie het minst verdacht wordt.

Pas in de live uitzending vertelt Rik ook, dat er 5000 euro uit de pot gaat in de finale wanneer blijkt dat de mol één van de vrijstellingen te pakken heeft. Lukt het de kijkers om de mol de meeste stemmen te geven, dan gaat er juist 5000 euro in de pot tijdens de finale.

Na de speeches vertelt Rik dat er maar liefst ruim 25000 stemmen zijn uitgebracht. Arno wordt door hen het meest verdacht. Glen kreeg de minste stemmen en gaat dus sowieso door. Hij moet nu zorgen dat hij de vrijstelling niet aan de mol geeft. Hij kiest daarbij voor Everon. Later zullen we zien dat dit de groep 5000 euro kost!