(Af)troeven

Twee teams moeten puzzels oplossen. Het ene team verdient geld, het andere troeven. Dan krijgt het geldteam een dilemma voorgeschoteld.

Image 23_07.jpg / 1920 x 1080

De opdracht

Image 09_42_hila.jpg / 1920 x 1080

Rik wacht de kandidaten één voor één op aan de voet van een oud kasteel. Onderweg hebben ze in hun auto’s al de mollicitaties gezien. Rik vraagt hen om een schot voor de boeg: Wie is volgens ieder van hen de mol? Daarna vertelt hij hen in welk team ze door de mol zijn ingedeeld: “Troeven” of “Aftroeven”.

 • Kim-Lian: Suzanne, aftroeven
 • Thomas: Sahil, troeven
 • Hila: Arno, troeven
 • Arno: Laetitia, troeven
 • Laetitia: Sahil, troeven
 • Sahil: Thomas, aftroeven
 • Everon: Glen, aftroeven
 • Welmoed: Hila, troeven
 • Fresia: Sahil, aftroeven
 • Glen: Thomas, aftroeven
 • Suzanne: Laetitia, troeven
Image 14_10.jpg / 1920 x 1080

Elk team moet binnen twintig minuten een aantal puzzels oplossen. Zo is er een rekensom die is uitgebeeld met balken: “3-0=5”. Deze moet kloppend gemaakt worden door twee balken toe te voegen; de drie cijfers vormen dan de code voor een cijferslot. Laetitia en Welmoed denken dit op te kunnen lossen, net als Everon en Sahil. Die laatsten zijn het snelst: zij maken “9-0=9” en vinden 250 euro.

Image 14_47.jpg / 1920 x 1080

Thomas en Suzanne moeten een kist naar een sleutel brengen. De kist zit echter vast aan een rood touw dat weer dwars door andere touwen heen geregen is. Zodra het gelukt is, vinden ze in de kist een joker en die pakt Thomas snel.

Image 15_11.jpg / 1920 x 1080

Glen en Kim-Lian krijgen een vergelijkbare instructie. Maar hun sleutel zit juist vast aan een enorme houten schijf die het duo moet draaien en optillen om hem van een hoge paal af te krijgen. Uiteindelijk neemt Sahil het van Glen over. Het lukt hen en ze vinden 250 euro.

Image 20_21_arno.jpg / 1920 x 1080

Hila en Arno gaan naar een magneetbord met doolhof. Daarin ligt een sleutel die met de magneet langs de juiste route gevoerd moet worden totdat deze bij de uitgang gepakt kan worden. Zij vinden twee jokers in het koffertje en pakken er elk één.

Image 22_05.jpg / 1920 x 1080

Arno, Welmoed en Laetitia moeten een zware boomstam optillen waaraan een sleutel vastzit. Maar de sleutel breekt af. Er is ook nog een toren waarin een koffer ligt; door op verschillende hoogtes stokjes in de toren te steken, kan de koffer steeds hoger getild worden. Dat lukt het ene team; het andere team laat de koffer kapot vallen en kan twee jokers uit de toren vissen.

Image 25_13.jpg / 1920 x 1080

Uiteindelijk verdient team “aftroeven” 1400 euro voor de pot. Team “troeven” toont zeven jokers (Laetitia, Thomas, Hila, Suzanne, Arno en twee voor Welmoed). Nu doet Rik een aanbod: Team “aftroeven” mag voor 200 euro per stuk jokers wegkopen, die dan naar Rik gaan. Zij kopen alle jokers en daarmee staat de pot weer op 0. Dan vertelt Rik dat op een aantal biljetten een aanwijzing naar de mol stond.