In één klapSeizoen 21, aflevering 8

Na de zenuwslopende executies van de afgelopen weken, zijn Charlotte, Renée, Rocky en Splinter de sterkste spelers gebleken. Voor hen gaat het avontuur verder. Ze reizen af naar West-Bohemen, een streek met prachtige loofbossen, helblauwe meren, het Boheemse woud en Karlsbad, een stad vernoemd naar Karel de Vierde en vooral bekend als kuuroord voor de hoge adel in de 18e en 19e eeuw. De kandidaten verblijven in Marienbad waar ze in een theater oude bekenden tegenkomen. En ze bewijzen, dat vlak voor de finale, een puzzel op hoog niveau nog best spannend kan zijn.

Dag 15 (Aeroclub Toužim)

De vier overgebleven kandidaten zijn naar Mariënbad gereisd. Vandaag worden met een touringcar afgezet bij een vliegveld waar zweefvliegtuigjes voor ze klaar staan. Een deel van hen mag veilig op de grond blijven puzzelen, terwijl de anderen misselijkmakende stunts uithalen In de lucht. De tweede opdracht is net zo chaotisch, maar in een rustige theaterzaal.

Dag 16 (Mariënbad)

Vóór de test plaatsvindt, mogen de kandidaten in tweetallen aan het rad van fortuin draaien in de hoop nog snel een mooi bedrag of enkele troeven binnen te halen. In Skalníkova Sady Park studeren de kandidaten voor de laatste test vóór de finale.

Renée wil nog steeds spreiden tussen de twee andere dames, maar heeft nog drie jokers. Charlotte en Splinter zetten elk twee jokers in. Charlotte ziet als eerste finalist een groen scherm en Renée als tweede. Helaas moet Splinter de groep na acht afleveringen verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden