WegstoppenSeizoen 21, aflevering 6

Wat was de groep lekker op dreef met geld verdienen voor de pot; er zat meer dan 10.000 euro in. Maar na biedingen op voorkennis over een opdracht waarbij ze drie vrijstellingen konden verdienen, bleef daar nog maar de helft van over. Dat, en het vertrek van Joshua, vallen de pennigmeester zwaar, die nu nog de enige man in het gezelschap is. De kandidaten beseffen steeds meer, dat ze in hun zoektocht naar de mol elkaars tegenstander zijn. En alsof hun saamhorigheid nog niet genoeg op de proef is gesteld, wacht ze weer een opdracht met dilemma’s.

Dag 10

In het donker komt de touringcar met kandidaten aan bij een kasteelachtig hotel. Het vijftal gunt Renée een kamer in haar eentje; Rocky gaat met Splinter op een kamer en dus gaat Marije met Charlotte. Dat laatste duo is geschrokken van het vertrek van Joshua. Marije beseft dat ze iets meer informatie voor zichzelf moet houden en minder een open boek moet zijn.

Dag 11, Vinařice

De volgende dag worden er twee ingewikkelde opdrachten gespeeld; bij de eerste krijgen de kandidaten tijdens een busrit dilemma’s voorgeschoteld en vervolgens worden ze allemaal opgesloten in een verlaten gevangenis.

Dag 12, Vinařice

De dag begint in het openluchtmuseum en daar kan een heel belangrijk privilege verdiend worden. Dan volgt de test bij Hradec Králové. Splinter beseft dat Renée expres de test als slechtste kan maken en daardoor de groep kan redden.

Renée kiest degenen die ze zelf verdenkt, omdat die toch wel in het spel blijven als ze de mol zijn en dus niet weggespeeld hoeven worden. Ze neemt daarom Marije en Charlotte mee naar de zevende aflevering. Maar Rocky en Splinter zien ook een groen scherm en daarmee mag de hele groep verder in het spel.

© 2023 Ronald van der Velden