KettingreactiesOpdracht in aflevering 8

Twee kandidaten hebben een stadsplattegrond. Zij instrueren drie fietsers. Die moeten verspreid over de stad op zoek naar andere fietsen om te wisselen. Hoe meer wissels, hoe meer geld.

Rik wacht met drie fietsen op de kandidaten, aan de rand van een meer in Luoyang middenin de stad. Drie kandidaten gaan fietsen; de andere twee hebben een plattegrond van de stad, telefoons en die wijzen de weg naar de eindbestemming via punten. Op die punten kunnen ze van fiets wisselen. Hoe vaker gewisseld wordt, hoe meer geld verdiend wordt voor de pot: Maximaal 1650 euro. Maar dan moeten ze wel binnen 30 minuten op de eindbestemming zijn.

Nathan wil gelijk wel fietsen en Buddy wil zich daar wel met Leonie bij aansluiten. Nathan is blij dat Rob de navigatierol toebedeeld krijgt. Leonie vertrekt als eerste en mag direct doorfietsen tot aan een twaalfde zijstraat. Nathan heeft er een stuk meer zin in en vindt als eerste een rode fiets.

Langzaam ontstaat er discussie tussen Rob en Miljuschka. Want de fietsen staan nogal verspreid door de stad en het is dus belangrijk om drie goeie routes te maken en aan de juiste kandidaat te koppelen. Misschien hadden ze niet Leonie naar de verste locatie moeten laten fietsen?

Nathan wisselt zijn blauwe fiets voor een oranje fiets. Daarna moet iedereen naar hetzelfde punt voor een witte fiets. Leonie heeft dan nog een heel eind fietsen voor de boeg. Buddy en Leonie worden tussendoor ook nog even door de politie staande gehouden.

Rob en Miljuschka besluiten tussendoor ook nog even te wisselen van fietsers, maar weten al vrij snel dat dat het niet makkelijker maakt. Er zijn inmiddels nog maar enkele minute over. Leonie komt bij de oranje fiets. Rob en Miljuschka beseffen dat Buddy helemaal verkeerd zit. Die is inmiddels bij een zesbaans autoweg aangekomen.

Buddy moet terugkomen naar de startlocatie en besluit nog even flink te racen. Onderweg haalt hij Leonie in. Nathan weet met nog 30 seconden op de klok, bij Rob en Miljuschka te komen. Hij verdient 250 euro voor de pot omdat hij twee keer wisselde en op tijd terug was. De rest kwam te laat en verdient dus niets. De pot komt op 9900 euro te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden