Mol laserOpdracht in aflevering 7

De kandidaten spelen duels met lasergamen, tegen de mol. Er zijn lampjes die ze van kleur kunnen laten veranderen. Groene lampjes leveren 100 euro op, rode kosten 100 euro. Het bedrag van de mol telt uiteindelijk niet mee.

In een donkere loods staan elektrische lichtinstallaties met plus- en mingeld. In totaal kan 1600 euro verdiend worden door de minbedragen uit te schakelen en de plusbedragen te laten branden. Ze gaan omstebeurt naar binnen en krijgen een vest en wapen. Want binnen gaan ze lasergamen tegen de mol.

Binnen is de hal in twee delen gesplitst met een barricade van stellingkasten in het midden. Zo hebben de mol en de kandidaat een eigen gebied om rond te lopen. Een groen lampje dat rood gemaakt wordt, kost 100 euro maar een rood lampje dat groen gemaakt wordt, levert 100 euro op.

Als eerste gaat Leonie naar binnen. Ze gaat flink fanatiek te werk en weet een rood licht groen te maken, maar de mol maakt juist twee groene lichten rood. Dan wordt ze afgeschoten en moet ze de loods verlaten. Buddy komt na haar. Hij krijgt nog veel meer rode lichten te verwerken en wordt uiteindelijk vol op zijn buik geschoten.

Dan mag Rob. Hij denkt slim te zijn door zijn hoed op één van de kasten achter te laten. Ook hij raakt een aantal groene lampen kwijt, maar weet uiteindelijk wel de mol uit te schakelen. Miljuschka mag als vierde en weet weer een groene lamp te scoren. Maar ze daagt de mol teveel uit door zichtbaar rechtop te gaan staan en wordt uitgeschakeld.

Als laatste mag Nathan. Die gaat heel fanatiek te werk. Maar zijn fanatisme krijgt de overhand wanneer hij denkt te weten waar de mol zit en hij alle lampen begint te negeren. Pas wanneer hij de mol heeft neergeschoten, beseft hij dat hij zijn kans heeft laten liggen om meer groene lampen te creëren.

Na afloop wil Rik nog niet vertellen hoeveel geld er naar de pot gaat. Dat hangt er helemaal van af wat de mol gedaan heeft, want dat bedrag wordt uiteindelijk niet meegerekend in de opbrengst van deze opdracht.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden