Alles kennersOpdracht in aflevering 6

Omstebeurt bezoeken de kandidaten een verlaten stadje waar enveloppen hangen met namen van molloten. Als ze die goed in kaart brengen, weten ze na afloop waar ze geld kunnen ophalen.

Weijiapo is een dorp in de vorm van een draak, waarbij sommige straten al gebouwd zijn in de achttiende eeuw. Eén voor één mogen de kandidaten het dorp vijf minuten bezoeken. Daar liggen molenveloppen met namen van molloten (online nicknames van fanatieke kijkers) erop.

Alleen de laatste kandidaat mag proberen enveloppen met geld mee te nemen. De rest is verkenner en mag alleen kokers met zand meenemen. Hoe meer zand, hoe meer tijd er zal zijn voor de laatste kandidaat want een zandloper bepaalt zijn of haar tijd in het dorp. De groep weet vooraf niet in welke enveloppen geld zit.

De groep vertrouwt Nathan de laatste plaats toe. Rob wil wel beginnen. De groep krijgt een bord en krijtjes; op basis van informatie die via een portofoon wordt doorgegeven kunnen ze zo proberen het dorp en de enveloppen in kaart te brengen. Dat blijkt al snel heel lastig te zijn. Als Rob terugkomt, ziet hij maar weinig genoemde namen terug op de plattegrond.

Buddy gaat als tweede naar midden. Hij bevestigt wat Rob gezien heeft, laat namen toevoegen aan de tekening en neemt een paar zandkokers mee. Bij terugkomst corrigeert hij nog even een deel van de tekening. Leonie gaat na hem en vuurt een reeks namen op de tekenaars af, al is niet helemaal duidelijk wat waar ligt. Ze komt met één kokertje terug.

Miljuschka gaat als vierde. Zij lijkt redelijk gestructureerd en komt ook nog met vijf kokers zand terug. Terwijl Claes door het dorp rent, beseft de rest van de groep waar de namen op de enveloppen vandaan komen. Hij brengt twee kokers naar buiten.

Voordat Nathan naar binnen gaat, instrueert Rik hem om het geld te zoeken bij Rat, Heinz, Vriendlief, Daisy en Lukie4. De betreffende namen staan echter niet meer op de enveloppen! Nathan komt vrij snel terug met twee enveloppen en stopt dan met zoeken. Bij het openen blijkt dat de ene envelop 300 euro waard is, maar de andere -500 euro. De pot zakt naar 9250 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden