Lezen en schrijvenOpdracht in aflevering 5

De kandidaten leren hun namen en "is de mol" schrijven in het Chinees. Dan mogen ze in een park vijf minuten op zoek naar de mol...

In de botanische tuinen leert elke kandidaat hoe zijn of haar naam geschreven moet worden. Het zijn complexe tekens dus de docenten proberen iedereen wat ezelsbruggetjes aan te leren. De kandidaten nemen ook bij elkaar even een kijkje om de namen te leren onderscheiden.

Straks kan er 1750 euro verdiend worden. De leraren schrijven nu op het bord nog drie tekens: “… is de mol”. Nu weten de kandidaten hoe ze de oplossing van het hele seizoen zouden kunnen herkennen. Maar daarvoor krijgen ze eerst een dilemma: Gaat elk van hen een stukje door het park lopen op zoek naar de mol, of zal iemand kiezen voor 250 euro voor de pot?

Op de waaier van één van de vrouwen in het park staat de naam van de mol. Wie dat wil, mag dus in plaats van geld kiezen voor vijf minuten zoeken in het park. Claes twijfelt niet en wil absoluut het park in. Maar er zijn meerdere groepjes vrouwen die een dans uitvoeren met rooie waaiers vol Chinese tekens.

Miljuschka en Buddy kiezen allebei ook voor een wandeling. Nathan kiest als eerste en enige voor geld voor de pot. Leonie, Rob en Johan mogen als laatsten en kiezen ook allebei voor een wandelingetje op zoek naar de juiste waaier. Maar voor iedereen lijkt dat onbegonnen werk. En de pot blijft steken op 8420 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden