TheepotOpdracht in aflevering 3

De groep moet een porseleinen theeservies verzamelen van negen delen. Voor de locatie van elk deel, krijgen ze een hint mee in de vorm van Chinese tekens.

In Shenshou Village toont Rik de groep een traditionele koffer met porseleinen theeservies. De opdracht is eenvoudig: Vind in duo’s ditzelfde servies terug in de vele winkeltjes in het dorp. Als dat in een half uur lukt, wordt geld verdiend. Als hulpmiddel krijgt de groep voor elk van de negen onderdelen een kaartje met Chinese tekens die bij de betreffende winkel te vinden zijn.

Claes en Jaike vinden al vrij snel hun eerste winkeltje. Ze denken ook snel het juiste kopje gevonden te hebben, maar twijfelen wel enorm. Miljuschka vindt de eerste winkel voor haar en Johan. Buddy en Nathan hebben wat meer tijd nodig; ze besluiten daarom om andere winkeltjes om hulp te vragen.

Leonie spot de eerste locatie voor Rob en haar. Ze besluit Rob een beetje zenuwachtig te maken door aan te bieden het kopje in haar eentje naar de startplaats met koffer terug te brengen. Ze adviseert Rob om de Chinezen in het dorpje bij de opdracht te betrekken. Maar hij merkt al snel net als Buddy, dat dat niet zo werkt.

In hun winkel twijfelen Rob en Buddy over het kopje dat ze zien, en de verkoopster lijkt de opdracht niet te begrijpen. Ze sprinten daarom terug naar het startpunt om een ander kopje uit de koffer te halen als voorbeeld. Johan en Miljuschka zijn dat gebeuren en Johan is groot tegenstander, maar geeft toe aan het enthousiasme van Nathan en Buddy.

Jaike en Claes vinden intussen hun tweede locatie, met de “deksel met giraffe met omgekeerde nek”. Zij hebben echter als enige team nu nog een derde locatie te vinden. En Leonie is weer terug bij Rob, wanneer ze samen hun tweede kopje vinden. Terwijl Nathan en Buddy nog twijfelen in hun winkeltje, laten ze die opdracht achter voor Johan en Miljuschka zodat ze zelf hun andere opdracht kunnen uitvoeren.

Dat gaat heel voorspoedig: ze vinden binnen een paar minuten het andere winkeltje. Maar als ze terugkeren bij Johan en Miljuschka, hebben die nog niets gevonden. Na lang twijfelen nemen ze toch een theepotje mee, op aandringen van Johan. De rest van de groep is het er absoluut niet mee eens, maar ze hebben geen andere opties. Jaike en Claes vinden intussen buiten de poort het negende voorwerp.

Ze komen allemaal nèt binnen de tijd terug bij Rik. Hij keurt het theepotje goed en vertelt de groep dat ze 1500 euro verdiend hebben. Maar ze mogen dat ook verruilen voor de daadwerkelijke waarde van het servies. Dat leidt tot een enorme discusie. Miljuschka wil de gok wagen maar Nathan springt naar voren en pakt het geld. Pas later zullen ze weten dat de echte waarde 2700 euro was geweest. Met een pot van slechts 3670 euro, is de mol erg goed bezig.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden