Lijn(ver)dienstenOpdracht in aflevering 3

De groep speelt een logiquiz-raadsel met drie hovercrafts en drie haltes. Bij elke halte staan aanwijzingen over de juiste passagiers per boot. Maar bij elke stop moet ook minstens één persoon uitstappen.

Rik wacht Buddy en Miljuschka op aan de oever van de gele rivier. Hoewel de rivier nauwelijks begaanbaar is, gaan zij een tocht maken over het water en de zandbanken, met een hovercraft. Ze kunnen geld verdienen omdat hun hovercraft deel uitmaakt van een lijndienst. Andere kandidaten staan te wachten bij de eerste halte.

Bij elke halte staat een bordje om aantekeningen te maken. Onderaan staan hints over welke combinaties van kandidaten wel en niet toegestaan zijn. Na een uur moet iedereen terug zijn in de haven, op de juiste positie. Dan verdienen ze 2250 euro. In totaal zijn er drie lijnen, drie boten en drie haltes.

Er gelden een paar belangrijke spelregels. Zo stopt elke hovercraft die keer bij elke halte voordat hij terugkeert naar de haven. Ook mogen er maximaal vijf kandidaten per hovercraft en moet er per halte minimaal één wissel plaatsvinden. Ten slotte zijn er vier duo’s die nooit samen in een boot mogen. Zodra Buddy en Miljuschka aankomen bij de eerste halte, moeten ze deze regels zo snel mogelijk uitleggen aan de rest van de groep.

Bij de halte wordt Miljuschka achtergelaten. Rob moet sowieso bij Buddy, Jaike mag nooit bij Rob, en Nathan nooit bij Buddy. Claes en Johan sluiten zich met Rob bij Buddy aan en gaan op pad naar de tweede halte. Al snel komt ook de tweede hovercraft aan en deze neemt Leonie en Jaike mee.

Bij de tweede halte staat informatie die het al direct moeilijker maakt; de twee dames horen helemaal niet bij elkaar en Buddy hoort niet in de eerste lijn, maar Miljuschka wel. Verder horen Nathan en Claes in de tweede lijn. We weten dus nu ook, dat Buddy en Rob op de derde lijn horen.

Buddy gaat direct enthousiast aan het puzzelen. Wanneer de volgende boot aankomt, zien de passagiers dat de puzzel al grotendeels opgelost is. En bij de derde halte leest Buddy inderdaad dat ze nu alle informatie zouden moeten hebben. De uitdaging is nu echter, dat er nog vele keren gestopt gaat worden en iedere keer moet er verplicht gewisseld worden.

Er volgen chaotische taferelen. Claes eindigt in zijn eentje bij een halte en moet verplicht op de volgende boot stappen. Bij een andere boot zit de hele groep goed, maar moet toch gewisseld worden. Claes en Leonie blijven bij een halte achter, terwijl ze hun goede boot laten vertrekken zonder hen. Bij de haven is halte 4 waar de oplossing van de puzzel op hen wacht. En Rik, met het geld – maar dat kan hij helaas niet uitbetalen: De opdracht mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden