BeeldigOpdracht in aflevering 3

Twee kandidaten krijgen foto's van gedeeltes van vier beelden. De rest gaat met portofoons op pad en krijgt via die weg beschrijvingen van de juiste beelden. Bij deze beelden ligt geld, bij andere mingeld. Als een beeld gepasseerd is, mag het team er niet meer terugkeren.

De groep ontmoet Rik bovenaan een lange trap naar twee reusachtige beelden van 106 meter hoog. In totaal staan er 107 beelden van filosofen, generaals en keizers. Bij vier daarvan ligt geld. Als ze de juiste beelden kiezen, kunnen ze in totaal 2000 euro verdienen. Daar krijgen ze een half uur de tijd. Er zijn echter ook foto’s met mingeld.

Een duo krijgt uitsneden van foto’s van de betreffende beelden; de rest gaat in twee teams op zoek. Wanneer een groepje een beeld gepasseerd is, mag het echter niet meer terugkeren. Jaike gaat met Leonie en Nathan op stap; Nathan met Rob en Buddy. Miljuschka en Claes kiezen voor de sleutelpositie met de foto’s.

Wanneer de eerste omschrijving over de portofoon wordt doorgegeven, heeft het trio van Nathan niet direct door dat ze met hun rug naar het betreffende beeld lijken te staan. Maar wanneer ze het doorhebben, slaat de twijfel toe: Ze moeten nu beslissen of ze de enveloppe meenemen of het standbeeld helemaal afstrepen. Leonie loopt gelijk weg, maar de rest roept haar terug en ze openen de enveloppe.

De opdracht blijkt erg lastig. De beelden lijken enorm op elkaar dus de omschrijvingen van Miljuschka en Claes kunnen op meer dan één enveloppe slaan. Het trio van Buddy bereikt het einde van hun parcours en heeft het laatste beeld niet gevonden. Dan besluit Nathan maar de enveloppe te pakken die bij zijn beeld hangt, want ze moeten verplicht vier enveloppes bij Rik brengen.

De eerste enveloppe bevat 50 euro mingeld, de tweede 400 positieve groene euro’s. De volgende bevat 500 euro en de laatste minus 250 euro. In totaal wordt 600 euro voor de pot verdiend, die op 2170 euro komt. Dat wordt gevierd met een group hug, want geld is geld.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden