VertrouwenOpdracht in aflevering 7

Sigrid wordt vertrouwenspersoon en moet drie kandidaten een zware, enge opdracht laten uitvoeren. Twee opdrachten zijn echter nep, maar dat weten de andere kandidaten niet.

Tags: Vertrouwen

De kandidaten moeten ieder voor zich de naam opschrijven van degene die je het meest vertrouwt; in wier handen je jouw lot zou leggen. De naam die het meeste voorkomt, wordt de vertrouwenspersoon en dat is Sigrid. Met de opdracht kan F5000 verdiend worden. Sigrid zal met steeds één andere kandidaat een gevaarlijke opdracht doen en zij moet die persoon overtuigen en leiden. Twee opdrachten zijn niet echt, ééntje wel. Als ze ervoor zorgt dat ze alle drie hun opdracht uitvoeren, is er F5000 in de pot én verdient zij een vrijstelling. Als iemand de opdracht weigert krijgen ze wel F5000, maar geen vrijstelling. Als er twee weigeren is er geen geld en geen vrijstelling. Als ze alle drie weigeren, krijgt ze wel een vrijstelling. Sigrid vertelt elke kandidaat dit hele verhaal eerlijk.

Voor de eerste opdracht moet Sigrid iemand door hete vuren leiden. Ze kiest voor Doortje. Eén rij kolen is aangestoken en gloeiend heet. Sigrid moet Doortje overhalen om met blote voeten over de hete kolen te lopen. Als zij dat accepteert, wordt ze uiteraard over de koude kolen geleid. Doortje krijgt eerst de warmte te voelen. Als ze die voelt, weigert ze direct om de opdracht uit te voeren. Sigrid trekt haar schoenen uit om haar te overtuigen, maar wil alleen tegelijkertijd met Doortje en Doortje wil ook alleen tegelijkertijd. Sigrid zal voorop lopen en Doortje houdt haar vast terwijl ze achter haar aanloopt. Doortje besluit uiteindelijk toch te weigeren en dan laat Angela de koude kolen aan haar zien.

Voor de tweede opdracht is iemand nodig die onder alle omstandigheden rustig blijft. Sigrid kiest voor Nico. Ook zijn opdracht is niet echt. Hij moet geloven dat iemand van een afstand die pikhouwelen naast hem in een bord zal gooien. Sigrid moet nu kiezen tussen een vrijstelling (dus Nico en Yvonne laten weigeren) of geld (beiden overtuigen). Nico accepteert de opdracht. Eén man telt af vanaf een afstand, de tweede staat naast het bord en slaat met een pikhouweel tegen het bord.

Bij de derde opdracht moet Yvonne (gezekerd) over een heel dun muurtje op hoge hoogte lopen. Deze opdracht is wel echt en Yvonne accepteerde de uitdaging. Ze werd met een hoogwerker naar het muurtje getild en moest vanaf daar een traject met twee hoeken lopen, richting Sigrid. Intussen gaf Sigrid aanwijzingen vanaf het eindpunt. Het gaat foutloos en er komt F5000 in de pot, maar Sigrid krijgt geen vrijstelling.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden