HaggisOpdracht in aflevering 6

Doortje en Dan moeten samen haggis maken, een typisch Schots gerecht. Een fijnproever zal vervolgens proberen, om de Nederlandse haggis te onderscheiden van twee versies van topkoks.

Tags: Eten en koken en Locals

Doortje en Dan krijgen het niet minder moeilijk. Zij gaan haggis maken, zo goed als ze kunnen. In Dungallan House Hotel zijn ook andere mensen bezig om haggis te koken. Als fijnproevers niet herkennen, welke haggis door Nederlanders gemaakt is, dan verdienen ze F2500. Doortje is als vegetariër uiteraard niet zo gelukkig met de opdracht.

De haggis van Dan en Doortje is enorm en ze moeten hem in folie wikkelen om ‘m op tijd klaar te hebben. De chefkok moet geblinddoekt proeven, omdat de haggis van Dan en Doortje nogal groot is uitgevallen. De eerste haggis is wat droog, niet sappig genoeg. De tweede is erg sterk. De kok zet in op de eerste haggis en dat blijkt helaas de Nederlandse haggis te zijn.

Er komt een herkansing. De drie “gevangenen” mogen ook proberen de Nederlandse haggis eruit te halen en als dat lukt, wordt er alsnog F2500 verdiend. Ze worden alledrie geblinddoekt en krijgen ieder van elke haggis een hapje. Nico vond de eerste het meest afwijkend maar wel het lekkerst. Sigrid vond hem het meest brokkerig, wat los en in ieder geval anders. Ze kiezen unaniem voor haggis één en dat is de juiste keuze. Daarna mag Dan verklappen wat de kandidaten precies gegeten hebben…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden