Mitchell LibraryOpdracht in aflevering 4

De kandidaten moeten in de bibliotheek van Glasgow aan de hand van cryptische aanwijzingen zeven locaties vinden waar een taxi hen komt oppikken.

Tags: Snelheid, Quizvragen, Zoeken, Rijden en Stad

Met deze opdracht kan door de hele groep F7500 verdiend worden in de Mitchell Library. Angela draagt hen op om een handleiding te vinden met het ontbrekende woord. Haar eerste aanwijzing is: “It’s a struggle for life, … of the fittest”. De kandidaten moeten dus op zoek naar een survival-handboek. Daarin zit een plattegrond van Glasgow en een tijdsaanduiding. In totaal zijn er zeven boeken met een plattegrond en tijdstip, voor elke kandidaat één.

In de stad rijdt een taxi en de kandidaten moeten die taxi halen. De taxi stopt op zeven plaatsen; de locatie en tijdstippen van deze haltes zijn in de boeken aangegeven. De opdracht is geslaagd, als vijf van de zeven kandidaten in de taxi zitten. Het eerste boek kan Yvonne niet vinden maar Nico uiteindelijk wel. Helaas is Yvonne te laat op locatie en dus zet de taxichauffeur een rood kruis op zijn eerste locatie en rijdt weg.

De tweede aanwijzing: “Kit, Herbie en Christine hebben een kleurtje nodig”. Terwijl de taxi al onderweg is, vinden ze nu pas de titel van het tweede boek: “How to paint your car”. Nazife gaat snel op weg. De derde aanwijzing luidt “Al dente e crossa”. Intussen lukt het Nazife om de taxi te bereiken, hoewel ze zelf dacht dat ze verkeerd gelopen was. Yvonne komt terug en Cor gaat op weg naar de derde stop, maar komt helaas te laat. Nu moeten dus alle overige kandidaten op tijd komen om de opdracht te laten slagen.

“Deze moderne Einstein schrijft over zwarte gaten” slaat op een boek van Stephen Hawking. Dan gaat op zoek naar dit vierde boek en heeft het snel gevonden zodat ze beter op schema komen. Hij is op tijd bij de taxi. Vijfde aanwijzing is “Hij is onder ons” en dat moet natuurlijk slaan op de mol. Sigrid vindt het boek vrij snel en gaat ook op pad, terwijl Nico en Doortje zoeken naar “Zelfs Noorwegen en Japan zitten op het goede spoor”, wat op walvisjacht slaat. Doortje vindt dit boek.

“Een door Nederlanders uitgeroeid dier” is de laatste aanwijzing. Intussen zitten Dan en Nazife in de taxi, terwijl Sigrid en Doortje onderweg zijn. Nico is als laatste nog op zoek en ook hij gaat uiteindelijk de stad in. Maar hij snapt de plattegrond niet en rent terug naar de bibliotheek om Yvonne op te halen. Sigrid is intussen als derde in de taxi beland, die vervolgens in een file belandt. Nico geeft de hoop op en rent wéér terug naar de bibliotheek, hoewel er geen rood kruis op de weg staat. De rest concludeert dat de taxi in de file moet staan en dus wordt Nico voor de derde keer op pad gestuurd.

Doortje zit al op de stoep te wachten als de taxi bij de zesde stop aankomt. Het is nu nog de vraag of Nico op tijd komt voor de laatste stop. Wanneer de taxi aankomt bij zijn locatie, staat Nico al langs de kant van de weg te wachten. Het geld is dus binnen! De pot staat nu op precies F50000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden