BallonvaartOpdracht in aflevering 4

Doortje maakt een reis in een luchtballon. Het eerste team, waarmee zij contact heeft, moet het tweede team instrueren om zo snel mogelijk naar haar landingsplek te gaan.

Tags: Communicatie en Vliegen

Doortje krijgt de opdracht van Angela uitgelegd, en zij moet het straks uitleggen aan één van de twee andere groepjes. Doortje gaat met Angela samen in een luchtballon en er kan F5000 verdiend worden. Groep één staat in contact met Doortje en moet de ballon in de gaten houden. Groep twee vertrekt van een andere plek en heeft contact met groep één en krijgt de speluitleg van groep één. Na de landing van de ballon moet het tweede team binnen een kwartier het mandje aanraken.

Groep één bestaat uit Sigrid, Nazife en Yvonne. Cor, Nico en Dan zitten in groep twee en zij kunnen de ballon niet zien vanaf hun auto. Doortje belt de eerste groep op en legt hen de opdracht uit. Met behulp van een plattegrond volgen zij de ballon en ondertussen proberen ze contact te maken met groep twee. Zodra dat eindelijk gelukt is, sturen ze hen richting de ballon.

Op een gegeven moment landt de ballon en heeft groep twee nog een kwartier. Groep één heeft veel haast om de ballon te bereiken en heeft Doortje uiteindelijk in het viezier, terwijl groep twee nog een heel eind te gaan heeft. De tijd verstrijkt en uiteindelijk lukt het geen van beide groepen om op tijd bij de ballon te zijn.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden