Een tuin vol raadselsOpdracht in aflevering 3

Sigrid, Yvonne en Björn gaan raadsels oplossen voor geld, maar als de anderen ze oplossen gaat er juist geld uit de pot. Kunnen ze op tijd gewaarschuwd worden?

Tags: Snelheid en Raadsels

De kandidaten hebben zich gesplitst in twee groepen. De eerste gaat zes raadsels oplossen die verspreid staan over een kasteeltuin. Per goed opgelost raadsel krijgen ze F1500 en ze hebben een half uur de tijd.

Eerste raadsel: Welke dag was het gisteren, als het vier dagen voor overmorgen donderdag was? Antwoord: Gisteren was het vrijdag, want vandaag is het zaterdag, overmorgen maandag dus vier dagen daarvoor donderdag. De kandidaten voeren zondag in op de laptop van Angela en de eerste F1500 zijn alweer verspeeld.

Tweede raadsel: Je hebt een stukje papier van 0,1mm dik en je begint het op te vouwen. In totaal 30 keer. Hoe hoog wordt het hoopje? Geef het exacte antwoord in mm of in cm of in m of in km. De kandidaten gokken fout en het antwoord was 107km, 374m en 41 en nog wat centimeters.

Derde raadsel: Een zwerver rolt 1 sigaret van zes peuken. Hoeveel sigaretten rolt hij van 36 peuken? Sigrid wil nog even beter nadenken maar Yvonne gaat gelijk voor zes en heeft het fout. Van die zes gerolde sigaretten kun je, na het oproken, nog een zevende sigaret maken.

Vierde raadsel: Deel 20 door een half en tel er drie bij op, hoeveel krijg je dan? Björn en Sigrid weten gelijk het antwoord: 43. Dit is goed. Vijfde raadsel: Een fles wijn kost 10 gulden. De wijn is negen gulden duurder dan de fles. Wat kost de fles en wat kost de wijn? Eerst gaan ze voor één gulden en negen gulden, maar Björn ziet het licht: De fles kost 50 cent en de wijn 9,50.

Aman is in een oud huis. Het is donker en koud. In het huis is een open haa rd, een kaars en een olielamp en hij heeft maar één lucifer. Wat moet hij als eerste aansteken? Björn roept gelijk “de lucifer” en daarmee is ook dit raadsel opgelost. In totaal is nu F4500 verdiend en het team laat een gastoeter klinken.

Ergens in de tuin staat de rest van de groep. Zij moeten dezelfde raadsels oplossen. Wat zij niet weten, is dat er per goed opgelost raadsel F1500 van de pot af gaat. Eén van de leden van het eerste team mag hen waarschuwen maar ze mogen niet door de heg kruipen en niet schreeuwen. Yvonne rent er gelijk vandoor. Ze gebaart al vanaf grote afstand dat de andere kandidaten moeten stoppen, maar die twijfelen of ze naar haar moeten luisteren. Uiteindelijk besluiten ze te stoppen, vlak voor Yvonne bij hen komt. Er is dan één raadsel goed opgelost. Er is dus F3000 verdiend dus de pot staat op F30000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden