Doedelzak spelenOpdracht in aflevering 2

Drie kandidaten gaan elkaar leren doedelzak-spelen. Als de groep daarna weet te raden, welk liedje de laatste speelt, dan verdienen ze F3000 voor de pot.

Tags: Muziek en Leren

Angela heeft drie mensen nodig met levenservaring en een lange adem: Cor, Dan en Yvonne bieden zich aan. Angela vertelt welke belangrijke uitvindingen allemaal uit Inverness komen. Dan wordt voorgesteld aan Neil, de doedelzak-speler die hem “Frère Jacque” gaat leren spelen. Dan moet dit aan de volgende leren en die aan de derde en de groep herkent het lied, dan zit er F3000 extra in de kas.

Na het oefenen gaat Dan de techniek leren aan Yvonne. Zij vindt doedelzakmuziek toevallig erg leuk en heeft de techniek vrij snel onder de knie. Zij leert het weer aan Cor, die er wat meer moeite mee heeft en minder muzikaal is. Als de tijd om is, brengt Angela hem met Dan en Yvonne naar het hutje op de hei om de groep te laten raden, welk liedje hij speelt. Hij lijkt er niets van te bakken maar als hij het eerste regeltje toch foutloos speelt, weet iedereen direct om welk liedje het gaat.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden