SleutelpositieOpdracht in aflevering 6

Vier van de vijf kandidaten wordt opgesloten in een groot hotel; samen hebben ze de sleutels van alle kamers. In de lege kamers ligegn geld, jokers en aanwijzingen

Tags: Bevrijden, Zoeken, Verzamelen, Geld, Groot gebouw en Jokers

In een groot vervallen dorp nabij oude bronnen, wordt de volgende opdracht gespeeld. Een hotel met 50 kamers, waarvan ze alle sleutels vooraf krijgen. Als ze binnen twintig minuten alle deuren openen, verdienen ze 1500 euro voor de pot. De penningmeester is echter de enige die vrij rond mag lopen. De rest wordt vastgezet in een kamer tot ze worden bevrijd.

Elk van de kandidaten krijgt een sleutelbos met tien sleutels eraan, voor tien kamers. Ruben dus ook en in één van zijn tien kamers zit een andere kandidaat. Hij hoort iedereen behalve Stine maar de kandidaten kunnen zelf hun kamernummers niet zien vanuit de kamer. Jan met kamer 86 is de eerste die door hem bevrijd kan worden.

Terwijl Jan geld vindt, ziet Ruben in een andere kamer een enveloppe met aanwijzing: In kamer 83b ligt geld. Maar geen van beiden heeft de sleutel van die kamer. Niet veel later heeft Jan Olcay bevrijd en zij heeft de sleutel van Simone die niet veel verderop zit.

Terwijl Stine nog niet in zicht is, vindt Ruben geld en even later de aanwijzing dat er twee jokers in kamer drie liggen. Helaas heeft hij daar zelf de sleutel niet van. Olcay heeft al gehoord dat Stine in kamer vijf zit en Simone kan haar bevrijden.

Ruben wil Olcays sleutels pakken maar die wil alleen samen de kamers openen. Ze komen Jan tegen en die zegt te weten waar kamer drie is, dus ze rennen met drie de kamer in. Niemand vindt gek genoeg iets en pas als er twee weg zijn, ziet Ruben de jokers liggen.

Stine heeft een aantal belangrijke sleutels. Olcay vindt nog 100 euro en Jan een joker. De groep opent gezamenlijk kamers 69A en 69B. Voor Simone ligt weer een joker en die weet ze ongezien te pakken. In de andere kamer ligt 500 euro, maar het is niet duidelijk wie die ziet en waarom die later verdwenen is.

Jan heeft 2x 100 euro, Olcay heeft 200 euro, Ruben heeft 100 dus in totaal is 500 euro verdiend. De pot komt op 8950 euro. Maar waar is de andere 500 euro gebleven? Olcay wil een body search doen bij Jan, maar kan niets vinden.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden