Molcast

Vier kandidaten moeten 40 vragen beantwoorden bij Art. De andere vier hebben portofoons en luisteren tijdens het paragliden naar een Molcast met informatie.

00:41:17 Opdracht: Molcast
Art zoekt vier dappere kandidaten. In eerste instantie bieden Olcay, Bella, Jan en Simone zich aan. Maar wanneer Loes duidelijk maakt dat ze veel spijt heeft dat ze te laat haar hand op stak, biedt Olcay aan om te ruilen en zo "iets voor de groep te doen".

00:42:48 Opdracht: Molcast
Ruben, Emilio, Olcay en Stine komen bij Art die klaar staat met een grote tafel met daarop vier portofoons. De anderen krijgen een Molcast te horen over Georgië met de hoofdstukken geschiedenis (Loes), eten (Jan), sport (Bella) en kunst en cultuur (Simone). Elk hoofdstuk duurt 2,5 minuut maar iedereen zal alles luisteren.

00:43:57 Opdracht: Molcast
Totdat de dappere kandidaten bij Art zijn, heeft de groep de tijd om 40 vragen beantwoord te krijgen via de portofoons, waarmee in totaal 4000 euro te verdienen is. Ze beginnen om de vragen te verdelen tussen de vier bij de tafel: Geschiedenis (Ruben), sport (Emilio), eten (Olcay) en kunst en cultuur (Stine). Maar het sorteren blijkt al lastig.

00:46:29 Simone in de opdracht Molcast
Wanneer ze dan contact zoeken met de andere vier, krijgen ze vooralsnog geen antwoord. Want die zijn druk bezig met... paragliden! En dat maakt het niet makkelijk om elkaar te verstaan. Tegelijkertijd moeten de paragliders ook nog luisteren naar de Molcast.

00:49:55 Opdracht: Molcast
Bella besluit om alle informatie uit de Molcast door te geven aan Jan, die daardoor vrij snel een aantal vragen kan beantwoorden. De anderen volgen die strategie terwijl ze uit de lucht vallen. En dat blijkt zich uit te betalen. In totaal wordt er 1800 euro verdiend, waarmee de pot op 810 euro in de plus komt te staan.

00:50:11 Opdracht: Molcast

Afbeeldingen