Een verhaal apartSeizoen 18, aflevering 1

Vijf duo's beginnen hun WIDM-avontuur met een race door de stad. Al direct na deze opdracht zal één van hen naar huis gestuurd worden. De anderen zullen Art ontmoeten in Georgië voor de rest van het spel...

Het seizoen begint met shots in de hotels waar vijf duo"s hun avontuur beginnen. Wanneer zij hun kamer binnenkomen, staat daar de televisie aan en ligt een foto van een andere locatie op hen te wachten. Maar het lokale televisieprogramma wordt al snel onderbroken door Art, die instructies geeft voor de eerste opdracht.

Na deze opdracht zijn er vier kandidaten over die de eerste test moeten maken. Op hun hotelkamers vullen ze op de laptop hun antwoorden in. En ook zonder de rest van de groep of Art, zullen ze de uitkomst te horen krijgen. Zelf typen ze hun naam in op de laptop. En daarmee verzegelt Ron zijn eigen lot: Hij ziet een rood scherm en moet naar huis.

In Tbilisi ontvangt Art de zes kandidaten die hun kluis wisten te openen. Hij verzamelt het verdiende geld (slechts 2000 euro van Ruben en Olcay) maar wijst ook op de gemaakte telefoonkosten (5000 euro), dus de pot begint op -3000 euro. En er ontbreken nog vier kandidaten... waarvan ze Ron helemaal niet zullen ontmoeten.

© 2023 Ronald van der Velden