EtherdisciplineOpdracht in aflevering 7

Vijf kandidaten worden verspreid door het landschap en krijgen elk twee portofoons - &#233én om een kandidaat te horen, één om tegen een andere kandidaat te praten. Kunnen ze in deze cirkel vijfmaal vijf persoonlijke vragen doorgeven en beantwoorden binnen een kwartier?

Tags: Communicatie en Quizvragen

Voor de eerste opdracht bezoeken de kandidaten de McKenzie Pass. Een maanlandschap van uitgestrekte lavavelden. Iedereen zal op een andere plek gedropt worden en vijf vragen vinden. Die kunnen alleen door de anderen beantwoord worden. Ook krijgt elk van hen twee portofoons; énén om door te praten en énén om naar te luisteren. Met een beetje etherdiscipline moeten ze binnen een kwartier alle vragen kunnen beantwoorden. Alleen vragen die via de portofoon doorgegeven en beantwoord zijn, leveren 100 euro op.

Jochems eerste vraag gaat over Diederik: Van wie kreeg hij zijn eerste zoen en hoe oud was hij? Thomas stelt zijn eerste vraag, wat ligt er onder het bed van Jochem - maar deze vraag is bij Manuelle te horen. Zij praat terug tegen Thomas maar alleen Diederik lijkt dat te horen. En hij is weer bij Sanne te horen. Hij probeert de lijn zo lang bezet te houden dat iedereen uiteindelijk luistert... maar beseft niet dat elke portofoon slechts met één andere in verbinding staat.

Pas halverwege de opdracht beseffen de kandidaten dit. Ze beginnen een vraag van Imanuelle door te geven: Wat zou Jochem het liefst eten als hij énén ding mocht kiezen? Hij noemt een pizzabroodje met shoarma en knoflooksaus, maar later komt hij hierop terug en verandert zijn keuze in spareribs van Gaia. Niet heel handig, want daardoor wordt de communicatie nog verder verstoord. Diederik voegt vast een vraag toe, met welk dier zou Imanuelle zich identificeren?

Er worden meer en meer vragen toegevoegd, vragen en antwoorden vliegen nu door elkaar heen en niet alles wordt meer doorgegeven. Uiteindelijk is de tijd voorbij en lijkt vooral Jochem tevreden met vier goede antwoorden. Diederik nul. Maar in totaal wordt 800 euro verdiend; de pot komt op 7710 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden