4x4Opdracht in aflevering 6

Langs het strand liggen drie delen van een boot. In drie 4x4-drives mogen de kandidaten naar de delen op zoek. De drie delen moeten naar een roer langs de kust gesleept en in elkaar gezet worden. Als dat binnen een uur lukt, verdienen ze geld voor de pot.

Tags: Snelheid, Zoeken, Rijden, Verzamelen en Strand

De kandidaten moeten duo"s maken, waarbij in elk duo een kandidaat met rijbewijs moet zitten. Op het strand is een boot vergaan. De groep krijgt portofoons en drie jeeps en moet in een uur de delen vinden, naar een roer op het strand slepen en op volgorde leggen.

Tygo gaat met Sofie, Susan met Aaf en Freek met Jan-Willem. Ze verdelen het strand in drie delen en gaan op zoek. Aaf ziet als eerste een deel van de boot rechtop in het zand staan in het middelste gebied. Ze gaat er echter niet zelf op af, maar vraagt Sofie anderen om dat te doen.

Freek en Jan-Willem zijn met hun auto als eerste bij een ander stuk boot. Die hangen ze aan de trekhaak en slepen ze richting de kust. Dan komen Tygo en Sofie bij het tweede deel en Suzan en Aaf bij het derde. Alle delen worden achter de auto"s gebonden.

Maar dan gaat het fout. Jan-Willem lijkt een beetje te enthousiast te rijden en dan komt zijn auto vast te zitten in het zand. In de auto zit een pookje voor de 4x4 waar niemand aan mag zitten, maar dat staat nu plotseling in de verkeerde stand 2-wheel-drive.

En ook Susan krijgt pech: Ze rijdt door een visserslijn heen. De lijn is nog heel, maar ook dat levert vertraging op en duizend excuses. Dus is Tygo als eerste bij het grote groene roer. Dan komt Susan met Aaf en besluit Tygo het middenstuk bij Jan-Willem en Freek op te halen.

Met nog zes minuten te gaan, moet de boot in elkaar gezet worden. Susan oppert nog even dat het roer van een boot altijd aan de zijkant zit, maar de groep laat zich niet van de wijs brengen en zet de boot in elkaar. 2500 euro voor de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden