SnakeOpdracht in aflevering 5

Twee duo's lopen kriskras door een dorpje. Ze mogen niet stilstaan of twee keer hetzelfde straatje bewandelen, want dat kost geld. Als ze na precies een half uur terug zijn bij de centrale post in de kerk, verdienen ze het overgebleven geld. Via portofoons kan de centrale post hen instructies geven.

Tags: Communicatie, Route en Stad

Art zoekt drie mensen die niet snel de weg kwijtraken. Tygo, Sofie en Freek bieden zich aarzelend aan. Zij gaan naar de kerk, waar ze met portofoons contact houden met de anderen. Die moeten in tweetallen precies in dertig minuten naar de kerk toe lopen. Ze mogen niet stilstaan, botsen of elkaars pad raken.

Elke overtreding kost 250 euro en in totaal kan 2500 euro verdiend worden. Jan-Willem gaat met Aaf, Jennifer met Susan. Jennifer laat de opdracht gelijk al aan haar groepsgenootje over. En Aaf doet eigenlijk hetzelfde.

Jan-Willem en Aaf lijken helemaal niet te weten wat ze doen. Ze kruisen plotseling hun eigen pad. Susan en Jennifer komen al veel te snel weer in de buurt van de kerk. Zij zullen moeten zigzaggen om niet te vroeg te komen, maar staan dan weer stil.

Intussen zien we ook dat de spelers in de kerk geen goed beeld hebben van wat de anderen aan het doen zijn. Aaf en Jan-Willem zijn al achter de kerk, waar ze eigenlijk niet zouden mogen lopen. Ook zij komen even stil te staan. Ze moeten zich inmiddels haasten naar de kerk en vrienden zijn ze al helemaal niet meer.

Uiteindelijk komen de vier spelers rennend bij de kerk aan. Ze waren perfect op tijd. Maar ze hebben vijf keer dezelfde weg afgelegd en zes keer stilgestaan. Dus er blijft geen geld over voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden