Een heilige aanwijzingSeizoen 14, aflevering 5

Daphne was de derde afvaller en dat terwijl ze nog wel een joker cadeau had gekregen. De groep is opgeschud nu na twee mannen voor het eerst één van de vrouwen naar huis moest. Bij de test werd de zwarte vrijstelling niet ingezet door Tygo in overleg met Sophie. Die kan deze aflevering dus in het spel komen, net als de vrijstelling van Freek. Alleen zal dat niet meer in Hong Kong zijn.

Dag 9 (Hong Kong)

De kandidaten spelen nog twee opdrachten in Hong Kong. Allereerst een mislukte opdracht rond de tempel met 10.000 Boeddha"s. Daarna wordt er wel flink geld verdiend op het water. En da"s gelijk de laatste opdracht in Hong Kong: Tijd om naar de Filippijnen te gaan!

Die avond wordt er echter nog een stunt uitgehaald. Er zal 4200 euro gepost worden naar Ellis Island, maar Tygo wil nog steeds z"n gestolen enveloppe kwijt. Dus leidt Jennifer de groep af terwijl ze de helft van het geld laat vallen; zo kan Tygo zijn geld splitsen in twee enveloppes. Ze spreken af om Sofie op te schrijven, maar Tygo stuurt stiekem zijn enveloppes naar SuuS Visser (Susan?)..

Dag 10 (Laoag)

De volgende dag landt de groep in Laoag, de hoofdstad van de Filipijnse provincie Ilocos Norte. Daar spelen ze eerst een derde opdracht rondom een van de oudste kerken van Azië. En dan is het tijd voor test en executie.

Freek heeft nog een vrijstelling, maar hij weet dat iemand anders (Tygo) de zwarte vrijstelling nog heeft. Sofie helpt Tygo natuurlijk graag om ervoor te zorgen dat Freek z"n vrijstelling inzet. Ze legt Freek uit dat Jan-Willem de zwarte vrijstelling heeft en waarschijnlijk wacht tot de laatste kans in aflevering zeven.

Bij de executie zien we dat Freek inderdaad z"n vrijstelling ingezet heeft en Jennifer een joker. Maar Tygo heeft de zwarte joker ingezet en daarmee vervalt de andere inzet. Freek krijgt gelukkig wel een groen scherm te zien, maar voor Jennifer valt het doek.

© 2023 Ronald van der Velden