StuwdamOpdracht in aflevering 4

Van elk van vier duo's gaat er één abseilen. Langs het parcours hangen kokers met positieve of negatieve bedragen; de persoon die niet abseilt heeft stellingen op basis waarvan bepaald kan worden welke kokers veilig meegenomen kunnen worden. Maar er staat meer op het spel...

Tags: Elkaar kennen, Lef, Quizvragen en Verzamelen

De acht kandidaten moeten vier groepjes maken, waarvan steeds één iemand er geen moeite mee heeft om tegen de ander op te kijken. Daphne wil duo"s van gelijke lengte maken, maar Tygo omhelst vast Sofie en Jennifer wil met haar verdachte Daphne. Jan-Willem gaat met Susan en Aaf met Freek.

Jan-Willem, Freek, Tygo en Daphne gaan 80 meter abseilen langs de wand van een stuwdam. Onderweg zijn er kokers te pakken met positieve bedragen voor de pot, maar ook kokers die juist geld kosten. Bij elke koker hoort een stelling; als deze klopt dan moeten ze de koker meenemen, anders juist niet.

Enkele van de stellingen: Daphne droeg een rood shirt bij de executie (Aaf zegt waar), Jan-Willem heeft in het boekje van Aaf gelezen (Susan vraagt dit, Aaf ontkent, maar da"s fout), alle vrouwen droegen een korte broek bij de executie van aflevering twee (Sofie zegt onwaar).

Het lijkt allemaal redelijk te gaan, maar plotseling blijkt dat Jan-Willem een koker heeft overgeslagen. Susan kan hem moeilijk meer corrigeren, want hij kan niet meer naar boven. Sofie bemerkt een andere verrassing: Haar vijfde koker bevat een zwarte vrijstelling en Tygo stopt deze braaf stiekem in zijn onderbroek.

Dan is het tijd om de opbrengst te tellen. We zien niet alle briefjes, maar kunnen uitgaan van 5x 250 euro in de pot en 3x 100 euro eruit, dus een opbrengst van 1200 euro. In totaal was er 2000 euro te verdienen. En dan hoort de groep dat er ook een zwarte vrijstelling gevonden is... maar door wie?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden