RuilenOpdracht in aflevering 4

De kandidaten zitten rond een tafel en moeten elk één enveloppe pakken. Dat gaat vrij snel... maar dan moeten ze onderling allemaal één keer ruilen voordat de zandloper leeg is. Wie eindigt met de jokers, wie de vrijstelling, wie het geld?

Tags: Vertrouwen, Onderhandelen, Vrijstelling, Dilemma's, Geld en Jokers

De groep zit aan een ronde tafel, waarop acht enveloppes en een zandloper liggen. Ze weten dat er een enveloppe is met een vrijstelling, twee met drie jokers, eentje met twee jokers, een met een enkele joker, twee met elk de helft van 1500 euro en eentje met helemaal niets.

Allereerst krijgen ze de opdracht om ieder een enveloppe te pakken en binnen no-time heeft iedereen er een gegrepen. Dan pas krijgen ze te horen dat ze de inhoud niet mogen houden: Iedereen moet met een ander ruilen. Binnen twee minuten moeten ze een strategie bepalen.

Aaf begint met helemaal niets, dus probeert ze geheim te houden wat ze precies heeft. Jan-Willem is niet zo heel erg blij met zijn enkele joker. Jennifer begint echter met drie jokers evenals Tygo. Freek heeft de helft van 1500 euro, Susan heeft de andere helft. Daphne heeft twee jokers. Sofie begint met de hoofdprijs: De vrijstelling... en die moet ze dus verplicht wegruilen.

Op de een of andere manier weet Tygo vanaf het begin dat hij met Jennifer moet ruilen. En Jennifer vertrouwt hem instinctief, dus zij wisselen de drie jokers uit. Freek ruilt zijn halve bedrag met de vrijstelling van Sofie, een hele goeie deal die hij vooral aan z"n mooie ogen te danken heeft.

Daphne ruilt haar twee jokers voor het geld van Susan. Jan-Willem maakt de slechtste deal de hij kan maken; hij ruilt zijn enkele joker met de lege enveloppe van Aaf. En dan zijn ze ruim klaar voor de zandloper.

Als ze uitgeruild zijn, komt Art de kamer weer binnen. Hij heeft slecht nieuws over de opbrengst van de opdracht. De twee met het geld hebben niet geruild, dus er is niets verdiend...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden