TelevisiestudioOpdracht in aflevering 2

In een verlaten televisiestudio zijn vijf opdrachten met geld te vinden. Vanuit de controlekamer is te zien, hoe de vijf opdrachten eruit zien. Maar de tijd per opdracht is beperkt en wie te laat is, ligt uit het spel.

Tags: Communicatie, Snelheid, Camera's, Ontcijferen, Zoeken, Geld en Groot gebouw

De groep verlaat de stad en komt aan bij het kantoor van de voormalige lokale televisiezender ATV. Vanuit de controlekamer moeten vijf locaties gevonden worden. Op elke locatie kan geld opgehaald worden. Een paar regels: Voor het geld moet ter plekke iets gedaan worden binnen beperkte tijd, anders lig je uit het spel. En je mag met maximaal twee personen naar één locatie.

De kandidaten maken vrij snel groepjes op basis van wat ze op het scherm en de aanwijzingen in de controlekamer zien. Ze krijgen walkietalkies mee en steeds blijven er enkele kandidaten bij de beeldschermen.

Jennifer en Sophie vinden als eerste het doolhof dat van pallets gemaakt is. Zodra ze de ruimte betreden, begint de klok met vijf minuten te lopen. Er ligt een kaartje: "De oplossing ligt in de controlekamer". Maar niemand ziet dat daar op de grond het hele labyrinth uitgetekend staat. Maar het Jennifer lukt toch om binnen de tijd de enveloppe met 500 euro te vinden.

Freek en Tygo vinden een bord met draadjes en een tang. Drie quivragen in de controlekamer bepalen, welke kleur draadjes ze moeten doorknippen. Zij moeten inschatten hoe groot Hongkong is (de Veluwe) en wie een 10 invulde voor stressbestendigheid (niemand). Dat lijkt goed te zijn want er klapt iets om bij een muur waardoor ze bij het geld kunnen.

Intussen zijn Daphne en Jan-Willem al naar het dak gegaan. Ze vinden daar een lang touw dat nog helemaal uit de knoop gehaald moet worden. Een paar verdiepingen lager staat een emmer met geld, die omhoog gevist moet worden. Maar zij zijn inmiddels te laat, het touw is te kort. Dus moeten ze op het dak blijven en hun portofoon houden.

Aaf en Susan zijn op zoek naar een donkere ruimte. Sofie denkt even dat ze hen zag lopen, maar dat blijkt niet waar te zijn. Owen en Freek vinden het lang duren en gaan samen ook op zoek. Ze vinden al snel de donkere kamer en een bliep-geluid vertelt of ze in de buurt van de enveloppe zijn. Al snel is de 500 euro gevonden.

Owen en Tygo zijn al een hele tijd onderweg naar de eerste verdieping. Maar op de derde verdieping vinden ze onverwacht toch de pallet met 150kg er bovenop. Er ligt geen enkele aanwijzing dus besluiten ze de pallet weg te slepen en daaronder ligt een enveloppe met 500 euro.

Hoewel de reacties op het slagen van de opdracht na afloop lauw zijn, is er wel eindelijk geld verdiend voor de pot. Van 400 euro gaat deze nu naar 2400 euro; er is slechts één opdracht in de tv-studio niet gelukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden