OperaOpdracht in aflevering 2

Owen en Susan gaan naar een opera. De anderen krijgen deze ook te zien en moeten raden, welke rollen het tweetal vertolkte. Dan moeten Owen en Susan gokken wat de groep gezegd heeft. Maar speelden ze echt mee...?

Tags: Locals, Route en Raden en voorspellen

Wanneer de kandidaten in een cafeetje zitten, nodigt Art twee van hen uit om met hem mee te komen. Susan en Owen mogen naar een bijzondere culturele avond: Een avondje traditionele Kantonese opera. De andere zeven kandidaten zullen in het publiek zitten en Art vermoedt zo, dat deze zeven denken dat Susan en Owen meespelen in de opera.

De restgroep zal twee acteurs aanwijzen van wie ze denken dat het Owen en Susan zijn. En Owen en Susan mogen vooraf weer voorspellen, wie de anderen zullen aanwijzen. Niemand weet, dat ze helemaal niet meespelen in de opera.

De opdracht is niet eenvoudig, zowel voor Owen en Susan als voor de andere kandidaten. Ze zouden de Chinees-sprekende karakters kunnen afstrepen en ook degenen die veel te kort zijn in vergelijking met Owen en Susan. Of stonden ze misschien te playbacken?

Ze besluiten voor de prins ("met de bolletjes") en de generaal ("in het blauw") te gaan. Maar Owen en Susan gaan voor de oranje dame en de boze kerel in het groen. Nu is de verwarring compleet: "Hoe kunnen wij nou zo Chinees spreken", "Maar jullie waren daar toch helemaal niet?" Helaas dus geen 2000 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden