OntvoeringOpdracht in aflevering 9

Bij het ontbijt verschijnt Liesbeth niet. Op haar kamer vinden Hadewych en Anne-Marie een telefoon en autosleutels. Voor 2500 euro moeten ze haar binnen drie uur vinden. Ze kunnen slechts heel beperkt met Liesbeth bellen...

Liesbeth is niet verschenen bij het ontbijt. Op Liesbeths bed ligt een autosleutel, een telefoon en een enveloppe: Vind Liesbeth binnen drie uur. Beloning 2500 euro’. Ze bellen haar op maar weten niet, dat ook voor Liesbeth regels gelden: Ze mag alleen ‘Ja’ en ‘Nee’ zeggen en kan slechts tien keer 30 secondes bellen.

Buiten staat een heel oud Volkswagenbusje klaar. Anne-Marie klimt achter het stuur. Als ze op het stuur gekeken had, had ze al kunnen zien in welk stadje de bus gehuurd was. Er staat namelijk een grote kasteelbrug over een rivier op het stuur... Enkele telefoontjes later komen de dames erachter dat Liesbeth in Ronda zit.

Wanneer ze gaan bellen over de precieze locatie van Liesbeth, worden de vragen én antwoorden wat vager. Ja, ze zit in een oud gebouw, ja er is een rivier omheen. Ze gaan naar het Centro Historico, op zoek naar een rivier.

In het centrum rijdt Anne-Marie flink verkeerd en Hadewych wordt zenuwachtig. Ze hebben dan nog vijf minuten de tijd. Ze parkeren in het centrum vlak na een brug en dat is precies de Puente Nuevo waar Liesbeth in zit. Uiteindelijk is het Anne-Marie die beseft dat Liesbeth in de brug zelf zit.

Met nog minder dan een minuut op de klok, ontdekken ze de ingang van de brug en vinden ze Liesbeth. Vlak voordat de Mol bekend gemaakt wordt, is toch nog 2500 euro verdiend en komt de pot op 12601 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden